Santarun Westland 16 december

Wat is de Rotary Santarun?

Honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers rennen, wandelen, huppelen of dansen het 3 kilometer lange parcours door het centrum van Naaldwijk en zamelen hierbij geld in voor twee goede doelen met als thema “Voor Kinderen hier én daar!”.Dat is de Santarun die Rotaryclubs Westland en Westland-Polanen gezamenlijk organiseren op zaterdag 16 december.

Goede doelen

Wie meedoet levert een bijdrage aan het leven van kinderen die het hard nodig hebben:

Kindertehuizen in Roemenië: Rotary helpt al jaren het leven van meervoudige gehandicapte (wees) kinderen in Roemenië te verbeteren. Dat doet zij door ondersteuning bij de inrichting van meerdere kindertehuizen in Sibiu. Met als doel deze huizen meer leefbaar te maken: met goede inventaris en therapeutische hulpmiddelen. Zodat deze kinderen een beter leven geboden wordt.

Westlands Hoop: Stichting Westlands Hoop bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzet voor kinderen met een levensbedreigende aandoening. Deze vrijwilligers vervullen de wensen van deze kinderen. Op de dag dat hun wens in vervulling staat het kind centraal en beleeft ‘de dag van zijn leven’. De opbrengst zal ten goede komen aan een caravan of vakantiehuis om kinderen die terminaal ziek zijn een uitstapje te kunnen bieden.

Wie lopen de Rotary Santarun?

Iedereen uit het Westland natuurlijk! Wandelend, rennend of aanmoedigend! Sportverenigingen, bedrijven, scholen en diverse clubjes uit alle kernen van de gemeente worden uitgenodigd om aan de Rotary Santarun mee te doen. Wil je met het bedrijf een alternatief Kerst-Event organiseren, Sponsor de Santarun en kom gezellig deelnemen voor het goede doel!!

Hoe werkt de Rotary Santarun?

Voor € 15,- pp kan iedereen deelnemen. Daarvoor krijgen alle deelnemers een echt kerstmannenpak dat ze na afloop mogen houden, een rugnummer en uiteraard een echte Rotary Santarun medaille.

Alle informatie staat op de website, waar ook ingeschreven kan worden: website santarun

Programma

De aanvang is om 13.00 uur in Naaldwijk. Na afloop van de Santarun is er een gezellige kerstmarkt met glühwein, warme chocolademelk en natuurlijk een winterse sfeer! En de goede doelen ontvangen hun cheques met de opbrengst.