Pannenkoekenrecord voor bewoners Westerhonk

Pannenkoekenrecord Westerhonks 'bakfeest'

Westland, 27 oktober 2017 – Bijna honderd Westlanders – tussen de 10 en 75 jaar – hebben vrijdagavond zo'n 2300 pannenkoeken gebakken, een record. Dat deden ze in ruim veertig huisjes, thuis bij ongeveer 500 bewoners en begeleiders van het Westerhonk in Monster.

Het was voor de vijfde keer dat dit 'bakfeest' werd gehouden als verrassing voor de verstandelijk en lichamelijk beperkte bewoners van dit Westlandse zorgpark. Favoriet bleken vooral stroop en suiker, maar ook honing, spek en naturel vonden gretig aftrek.

Het pannenkoeken bakken op Westerhonk werd georganiseerd door de Rotaryclubs Westland Polanen en Westland. Mede door het succes is ook dit jaar weer de (noodzakelijke) hulp ingeroepen van partners en kinderen. Ook waren er Westlandse studenten van het ISW-college aanwezig die voor deze activiteit stagepunten konden verdienen.

Naast het bakken is inmiddels ook het beslag maken een apart hoogtepunt van het pannenkoekenfeest. Dat werd vrijdagmiddag uitgevoerd door een met boormachines gewapend team, dat in enkele uren met vele kilo's bloem en water bijna 150 liter beslag op de juiste dikte 'draaide'. Voor een batterij van dertig emmers.

Met dit soort acties willen de Westlandse serviceclubs hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Achterliggende gedachte is dat de leden zelf, hun kinderen en vrienden willen laten ervaren hoe verstandelijk en lichamelijk gehandicapte mensen 'om de hoek' samen wonen en leven. Meer informatie: www.rotarywestlandpolanen.nl

Bijna honderd Westlanders bakten pannenkoeken voor bewoners Westerhonk. (Foto PR).

Een met boormachines gewapend team 'draaide' beslag voor 2300 pannenkoeken. (Foto PR).