Pieter Scheijen nieuwe voorzitter Rotary het Westland

Juliette Zwinkels geeft het stokje door

Tijdens de lunchbijeenkomst op 5 juli heeft Juliette Zwinkels de eervolle taak als voorzitter van Rotary Westland overgedragen aan de nieuwe voorzitter Schijen. In aanwezigheid van vele leden en partners neemt zij allereerst afscheid van een aantal leden die de club gaan verlaten: Cor van Dalen, Marianne de Winter, Rob Vollebregt, Piet Vellekoop, Marco Smit en Sylvia Vollebregt.

Juliette spreekt de aanwezige Rob, Marco en Piet persoonlijk toe. Voor allen zijn er bloemen.

Pieter Schijen voorzitter voor seizoen 2018-2019

Pieter Schijen neemt het woord: Hij begint met te zeggen dat het er een keer van moest komen: “ik mag een jaar jullie voorzitter zijn”. Hij dankt Juliette voor haar waardevolle voorzitterschap en voor haar coachende rol om hem op de rails te helpen.

Het jaarthema zal “Open en Verbindend” luiden: open naar de samenleving en in verbinding met die samenleving, waarvoor wij iets extra’s willen betekenen.

De afgelopen jaren lag de nadruk bij de donderdag bijeenkomst op vastgoed en glastuinbouw. Het komende jaar wil Pieter als dokter in zijn jaar graag de “softe sector” meer aandacht geven: zorg, welzijn, wonen en onderwijs. Hij doet een beroep op de leden om daar ook zelf een bijdrage aan te leveren.

Tenslotte spreek hij uit dat hij hoopt op een vruchtbaar en inspirerend jaar, waarbij hij de leden vraagt om betrokkenheid: “ Onze ambitie kan alleen goed vorm krijgen als we er allen in fellowship onze schouders onder zetten”.