Rotary doet

Bij het nationale programma “Nederland doet” kon onze club natuurlijk niet achterblijven en werd door een negental Rotarians, en niet te vergeten een viertal dappere echtgenotes, flink de handen uit de mouwen gestoken in het bos bij het Keukenhof kasteel. Na eerst een heerlijk kopje koffie in de kantine, werden we ingelicht over de uit te voeren werkzaamheden. “Braamstruiken rooien” was de opdracht en, vonden wij, “hoe moeilijk kon dat nou zijn!”. Vol goede moed en een beetje overmoedig togen we naar de bewuste plek in het bos, voorzien van stevige handschoenen en spades. Enthousiast stortten wij ons op de struiken en al spoedig werden gapende gaten zichtbaar in de bramenmassa. Maar tegelijkertijd werd ook het rumoer wat minder, want bramenstruiken blijken taai en bovendien nogal stekelig. Maar niet getreurd en stevig doorgezet en jawel, om ongeveer 11:00 uur was het veldje gerooid.

Maar ……. de beheerder wist nog wel een veldje en bracht ons naar een veld minstens 10x zo groot als het eerste en met een grote grijns op zijn gelaat daagde hij ons uit om ook dit “veldje” aan te pakken. Natuurlijk lieten we ons niet kisten en ook deze klus werd enthousiast aangepakt.

Om 12:30 uur was het tijd voor de lunch en ik kan niet anders zeggen, zelden werd een lunch zo verwelkomd en gewaardeerd en niet alleen om de prima kwaliteit. Daarna weer terug naar ons veldje en nog aan struiken getrokken, gestoken, gesneden etc. tot ongeveer 14:30 uur. Toen was het tijd voor een welverdiende borrel en kwam een eind aan een dagje braamstruiken rooien.

Het was koud, best een beetje zwaar en erg stekelig maar erg gezellig en heel plezierig. Rotary heeft het prima gedaan!

Martin Arkesteijn (een van de rooiers)

.

In een separate map (Rotary doet foto’s) vindt u de foto’s van deze dag door Peter van Doorne gemaakt.