Rotaryclub Hillegom-Lisse zet zich in voor het Adamas Huis

Rotaryclub Hillegom-Lisse

Rotary Hillegom-Lisse zet zich in voor Adamashuis.

Rotaryclub Hillegom-Lisse organiseerde, samen met de Soroptimst Club, onlangs een tweetal evenementen met als doel fondsen te werven voor het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep. In Lisse werd een wijnproeverij annex kunstverkoop georganiseerd; in Hillegom werd een tennistoernooi georganiseerd voor bedrijfsteams. Beide evenementen werden goed bezocht, de stemming was uitstekend en de opbrengst overtrof de verwachtingen. Aan het eind van het tennistoernooi kon een bedrag van Euro 7.000 worden overhandigd aan het Adamas Inloophuis. Onderstaand wat achtergrond informatie over het Adamas Inloophuis.

Onderstaand bericht is overgenomen van Redactie Blik op Lisse

Het was de eerste keer dat Rotary Hillegom-Lisse samenwerkte met Soroptimist Club Lisse-Bollenstreek. Het doel was hetzelfde: zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep....

In het voormalige Eleven Sports pad aan de Kanaalstraat stond centraal een grote wijnproeverij opgesteld. Verder was er op de eerste verdieping een kunstverkoop en expositie. Er werd een aantal werken verkocht, maar de stap om een chocoladeletter, bollenmand of fles wijn te kopen is natuurlijk kleiner dan een kunstwerk voor in huis.  

Ton van Breugel (Rotaryclub Hillegom-Lisse)

Er komt van tevoren wel wat voorbereiding aan te pas om alles goed te regelen: pinautomaten, drukwerk, catering, marktkramen. Ton van Breugel kon als bekend ex-ondernemer weer een beroep op de (plaatselijke) middenstand doen, waardoor de kosten gedrukt konden worden. Het Adamas huis was een mooi doel, omdat iedereen wel iemand kent die met kanker te maken heeft.

José Kortekaas (Adamas)

José Kortekaas is coördinator Spaarne Gasthuis, een soort van dependance van het Adamas huis. Zij benadrukt het belang van giften: "Initiatieven als dit hebben we hard nodig. Al die warmte, dan voel ik me echt dankbaar." 106 vrijwilligers runnen het Adamas huis, maar extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Binnen het inloophuis is een enthousiast vrijwilligersteam actief. De vrijwilligers ontvangen de gasten, verrichten kleine huishoudelijke hand- en spandiensten en dragen zorg voor een warm welkom in het inloophuis.

Het Adamas huis is een multifunctioneel gebouw met zijn keuken, atelier voor creatieve activiteiten, gesprekskamers enz. Een luisterend oor, aandacht geven, bewegen en ontspannen. Kortekaas vertelt enthousiast over alle mogelijkheden.

Zaterdag 4 november staat de tweede activiteit op de agenda:, een tennistoernooi in Hillegom. Hierna zal in de kantine van HTC het totaalbedrag bekend gemaakt worden. Een kijkje nemen in het Adamas huis te Nieuw-Vennep. (https://www.youtube.com/watch?v=EmUmA25yhlI)  

Over het Adamas Inloophuis (reeds eerder vermelde informatie)

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Kijk op de site van het Adamas inloophuis (https://www.adamas-inloophuis.nl/) voor meer informatie.