© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Santa Run in Hillegom (de aanloop)

Kerst in Hillegom/Santa Run

Doel:
Het doel is om een groot publiek een onvergetelijke en super gezellige kerstervaring in het centrum van Hillegom te geven. Omcirkel zaterdag 14-12-2019 in je agenda!

D:\ZSYS_TEMP\Tijdelijke internetbestanden\Content.MSO\40B07A5.tmp

Hoe?
Terwijl de herfst is begonnen zijn de voorbereidingen voor de komende decembermaand voor het centrum van Hillegom in volle gang. Naast het feest van Sinterklaas hebben we een groot kerstevenement gepland op 14-12-2019. Op deze dag zullen er in het centrum van Hillegom vele leuke en gezellige evenementen gepland worden om ons centrum eens goed onder de aandacht te brengen. Daar hebben we ook jullie hulp bij nodig!

Samenwerking:
Koopcentrum Hillegom, Hillegom Marketing, Rotary clubs Lisse-Bollenstreek/Hillegom-Lisse en Hotel/restaurant Villa Flora hebben de handen ineen geslagen om een geweldig leuk programma te maken voor deze dag.

Programma:
Middagprogramma 14.00/17.00:

Vele kerstactiviteiten in het centrum van Hillegom. Denk aan: levende kerststal met dans en muziek, Hillegomse Muziekschool, Vocaal Ensemble Hillegom, mondharmonicavereniging, ganzenhoeder met een aantal ganzen achter zich aan, elektrische kindertrein, brassband uit Velsen, een speciaal kerstteam voor kinderen (schminken kindergezichtjes, een steltloper, ballonfiguren maken, snoepgoed uitdelen, etc.

Santa Run 17.00/19.00:
De Rotary Santa Run is een fun-run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard)lopen voor het goede doel. Sinds 2008 wordt dit al door vele Rotary Clubs in het hele land gereorganiseerd. Zo is de Rotary Santa Run in 2017 in 52 verschillende steden georganiseerd (oa Leiden en Haarlem) waarbij de opbrengst voor het goede doel is. We verwachten daarbij 500 deelnemers (met familie, kennissen, aanhang). Tijdens de run zorgen een DJ, vele marktkraampjes en winterspelactiviteiten voor entertainment.

C:\Users\Hans\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\AE4D2FD0.tmp

Ooit wel eens honderden kerstmannen bij elkaar gezien? In Hillegom gaat het gebeuren! Rekening houdend met toeschouwers rekenen we stiekem op ca. 2.000 bezoekers!

Avondprogramma 19.00/00.00:
Na de SantaRun is er een After Party in Villa Flora. De avond zal gevuld worden met “apres ski” achtige muziek waarbij een DJ en zanger Martijn Stam er een knalfeest van gaan maken. De entree is gratis (mits verkleed als kerstman, elfje, kerstboom, rendier of wat dan ook…).

Locatie/parcours
Dit evenement wordt gehouden met het Henri Dunantplein Noord als epicentrum. Vanaf daar is een route van ca. 2 km uitgezet door het centrum van Hillegom die maximaal 3x kan worden afgelegd. Doelgroep: gezinnen, bedrijven, kinderen, bejaarden, sportverenigingen, scholen, etc.. Om alvast in de stemming te komen kan je op Youtube diverse filmpjes zien (bijv. zoekopdracht Santa Run Haarlem). Geweldig toch?

Aankleding centrum
Naast de bekende kerstverlichting zullen we zorgen voor aankleding van het centrum kerstbomen, marktkraampjes, vuurkorven, grote (opblaas)kerstman, etc. Maar ook kunnen bezoekers op de foto met de echte kerstman in een heuse arreslee. Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd (Glühwein, warme chocolademelk met slagroom, etc.).

Mooie PR voor centrum Hillegom
Dankzij de unieke samenwerking waarbij meer dan 100 mensen betrokken zijn met een groot netwerk is er een grote spin off. Vele foto’s en filmpjes zullen worden geschoten. Ook komt er veel aandacht in de lokale kranten (mn Lisse en Hillegom) en op (social) media.

Enthousiaste ondernemers nodig
Het zou mooi zijn als de ondernemers van Hillegom meehelpen om een fraai visitekaartje van Hillegom af te geven. We willen graag dat jullie actief meedoen aan deze dag. Denk aan: personeel in kersttruien/ kerstpakken, speciale aanbiedingen, ludieke acties. Ook denken wij aan horeca met speciale Santa Run gerechten, etc.

Ook kan je als ondernemer meedoen in de vorm van sponsoring (geld/natura). Als er ondernemers zijn die aanvullende ideeën hebben of delen van deze dag willen sponsoren? Wellicht willen de ondernemers zelf ook meedoen met personeel, klanten, gezin? Voor meer informatie over de sponsormogelijkheden? Neem contact op. Er is veel mogelijk.

“Vriend van Santa”
Wij hopen in ieder geval dat alle ondernemers “Vriend van Santa” willen worden. Je bent dit al door een bedrag van € 100 te sponsoren. Je krijgt dan sowieso een vermelding op de website van de Santa Run Hillegom (https://hillegom.rotarysantarun.nl/). Dit is de website waarop deelnemers zich kunnen inschrijven. Ook is hierbij 1 deelnamebewijs ter waarde van € 10 inbegrepen (inclusief kerstpak, medaille).

Feest
Laten we er met zijn allen een groot feest van maken! Bovenstaande zaken zijn nog niet in ”beton gegoten” maar jullie krijgen alvast wel een idee waar het naar toe gaat. Er is dan voor jullie nog ruim voldoende tijd om zelf ook iets te verzinnen om er een spektakel te worden.

Wij hebben er zin in!