© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

@rchief

  1. Rotary Hoensbroeck draagt Leergeld Parkstad een warm hart toe

    Rotary Hoensbroeck doneert duizend euro aan Leergeld Parkstad voor haar fietsproject. Op 10 december jl. ontving Leergeld Parkstad-voorzitter Ton Verjans een cheque ter waarde van tweeduizend euro uit handen van Rotary Hoensbroeck-voorzitter Leo van de Pas. De stichting Cordaid verdubbelde de donatie van de Rotary.

    Fietsproject Leergeld Parkstad
    Leergeld Parkstad investeert op een duurzame manier in de participatie en ontwikkeling van kinderen uit Parkstad-gezinnen met minimale financiële middelen. ‘Meedoen’ op school en in de vrije tijd van deze kinderen is vanwege financiële problemen vaak onmogelijk. Zonder de ondersteuning door Leergeld zouden deze kinderen aan de zijlijn van de samenleving terecht komen. Daarom zijn financiële middelen voortdurend hard nodig. Met het geld van de Rotary Hoensbroeck en Cordaid kan Leergeld Parkstad twaalf kinderen die in 2014 naar de middelbare school gaan, aan een nieuwe fiets helpen. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor gaat betalen.

    Rotary Hoensbroeck besteedt jaarlijks zo’n € 10.000 aan goede doelen en projecten. Uit de opbrengst van o.a. charity-diners worden de diverse donaties gedaan, goede doelen uit de regio maar soms ook elders in de wereld. Dit jaar heeft Rotary Hoensbroeck bewust gekozen voor projecten binnen Parkstad. Via het project Kids on The Move ontvangen momenteel kinderen op 3 basisscholen in Parkstad gedurende twee jaar dansles.

  2. Charity diner RC Hoensbroeck voor Kids On The Move

    Opbrengst Charity Dinner RC Hoensbroeck ruim € 13.000

    Rotaryclub Hoensbroeck organiseert elke twee jaar een CharityDinner. Ook dit jaar vond dit culinaire evenement plaats en wel op zondag 9 juni op kasteel Vaalsbroek.

    Het doel van dit sponsordiner is om gelden te verwerven ter ondersteuning van maatschappelijke projecten. Dit jaar is de volledige opbrengst van naar schatting € 13.000 bestemd voor:

    “Kids On The Move”