© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

contactavond-voor-senioren.docx

CONTACTAVOND VOOR SENIOREN

Afgelopen dinsdag (4 oktober) organiseerde Rotary Club Houten een contactavond voor senioren in de gemeente, waaronder dit jaar diverse personen uit de kernen. Vijftig senioren die door mantelzorg, fysieke of andere omstandigheden weinig de deur uit kunnen, werden in Restaurant De Engel verwend met een diner.

Doel van de contactavond is om senioren die door verschillende oorzaken niet vaak meer naar buiten kunnen, gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en contact te maken met anderen. Rotary Club Houten en Restaurant De Engel organiseerden het evenement met behulp van Santé Partners, de Zonnebloem Houten en de Zonnebloem Schalkwijk.

Leden van de Rotary haalden de genodigden met hun eigen auto thuis op en brachten hen na afloop ook weer veilig thuis. Daarnaast was een aantal Rotaryleden, gekleed in smoking, omgedoopt tot obers. Gesprekken kwamen snel op gang. ‘Maar je bent het niet meer zo gewend, hè, om met meer mensen aan tafel te zitten en dan ook nog te praten,’ aldus een van de senioren. Dat veranderde snel. Ook werden telefoonnummers uitgewisseld. De gasten noemden na afloop de fijne gesprekken of de oude vrienden die ze onverwacht weer tegen kwamen.
Tijdens het diner zorgden André Hamoen & Friends voor de muzikale omlijsting, er werd door de aanwezigen volop meegezongen.

Deze activiteit werd voor de 8e keer georganiseerd door Rotary Club Houten en was wederom een geslaagd evenement.