© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Het zal maar je voorzitter zijn…

Het zal maar je voorzitter zijn…


Op donderdag 26 april 2018 heeft burgemeester Heldoorn een Koninklijke Onderscheiding aan Janny Bakker, onze voorzitter van Rotary Gooimeer, uitgereikt.

Janny had geen idee dat dit stond te gebeuren. Flink overvallen heeft zij zich volledig laten verrassen. In alle eerlijkheid heeft zij verteld ervoor zichzelf niet zo’n waarde aan te hechten. Wel voor anderen maar niet voor zichzelf. Bij de officiële plechtigheid ging het nog allemaal goed.

Janny’s vader, haar voorbeeld, meer dan trots…
Tijdens een informele feestelijke lunch met familie, vrienden, collega’s en natuurlijk onze clubgenoten werd het Janny toch even teveel. Gert-Jan van Dommelen, de aandrager van dit spektakel, clubgenoot, vriend en organisator van het geheel, kon zelf helaas niet aanwezig zijn. Tineke zijn vrouw nam de honneurs waar en droeg de speech voor. Op het moment dat verteld werd hoe trots Janny’s vader geweest zou zijn, raakte het haar zichtbaar.

Janny straalde toen zij vertelde dat het extra bijzonder was om allemaal bij elkaar samen te zijn met de mensen die voor haar dierbaar zijn.

Janny verdient een lintje, om wat zij allemaal als vrijwilliger heeft gedaan (zie lijst hieronder), om wat zij allemaal doet en nog gaat doen. Maar bovenal om wie zij is. Een warme hartelijke vrouw, met oog voor de minder bedeelden onder ons, de verbinder, altijd positief en bruisend van energie, soms kort door de bocht, een echte doener, no nonsens. Een dame met het hart op de juiste plek. Nu versierd met een Koninklijk Lint. Terecht.

Samen dansen
Wie ik nog wel even wil noemen is haar man Frank Bakker, hij die het toch allemaal mede mogelijk maakt. Met elkaar bewegen zij zich, als in een dans in een heel rap tempo, door een wervelend bestaan. Ze buigen, bewegen en zwieren met elkaar mee. Dat is alleen mogelijk als je het samendoet. Elkaar op de been houdt.

Tsja en als je dat als man wilt bijhouden, de dans dansen, dan vergeet je ook wel eens wat. Gelukkig functioneert zoon Jorn op zo’n moment als achtervang en neemt zijn oma mee naar ‘ons’ restaurant Aan de Kade voor de heerlijke lunch.

Janny Bakker-Klein, lid in de Orde van Oranje Nassau

·

Van 1983 tot heden: vrijwilliger en 10 jaar voorzitter geweest bij Amnesty International, afdeling Huizen;

·

Medeoprichtster en vrijwilliger van de Stichting Kerk en Vluchteling Huizen;

·

Meer dan 20 jaar lid, enkele jaren penningmeester en nu voor de tweede maal voorzitter van Rotary Gooimeer;

·

Voorzitter van cultureel centrum “De Engel”;

·

Vrijwilliger en adviseur van de Nierstichting Nederland;

·

Van 2005 tot heden: diverse vrijwillige functies lokaal en landelijk bij het CDA;

·

Bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

·

Bestuurslid van Hervormde Thuiszorg Huizen (nu Amaris);

·

Jobmaatje bij de Stichting ReconnAct in Huizen.

Al deze functies, projecten en deelnames zijn allemaal voor langere tijd. Het is niet vluchtig en het is echt vrijwilligerswerk en veel. Dat kan alleen als je een bevlogen, krachtig en prachtig mens bent.

Dat is ónze voorzitter, met trots, Lid in de Orde van Oranje Nassau, Janny Bakker.