© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Maandag 26 september: Kim Putters

Putters, een kind uit een familie van schippers, volgde na zijn atheneum aan de Openbare Scholengemeenschap ‘Willem de Zwijger’ te Papendrecht een studie bestuurskunde richting organisatie en management bij de overheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij promoveerde op 20 december 2001 op het gebied van sociale wetenschappen en bestuurskunde.


In maart 2013 werd Putters door de ministerraad voorgedragen als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij werd hiermee de opvolger van Paul Schnabel. Putters nam op 11 juni 2013 afscheid van de Eerste Kamer en werd daarbij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.[2] Enkele dagen later startte hij bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.


De lezing van Kim Putters, Sociaal en Cultureel Planburea, over de Sociale Staat van Nederland op 26 september werd druk bezocht! De leden van Past Rotary, West-Alblasserwaard en Innerwheel en de leden van RC Papendrecht, RC Alblasserwaard, Ridderkerk, RC Zwijndrecht e.o., RC Zwijndrecht Waal en Devel hadden allen een uitnodiging gekregen.