© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zaterdag 14 oktober - Van oorlogsgebied naar de Efteling

Op een mooie nazomer dag, van zaterdag 14 oktober, hebben we 30 statushoudende, gevluchte ouders met kinderen een mooie dag in de Efteling kunnen bezorgen.


Het doel van het project is kinderen van statushoudende vluchtelingen een fijne, onbezorgde dag te bezorgen in de Efteling en daardoor een ongedwongen kennismaking met de nederlandse cultuur aan te bieden. Het bezochte sprookjesbos in de Efteling is een onderdeel dat de kinderen eigenlijk de hele dag heeft bezig gehouden.


Wij hopen met deze aanvraag andere Rotaryclubs te inspireren en dit voorbeeld te volgen. Het is relatief makkelijk, snel en leuk om te organiseren en de blije gezichten na afloop zijn de mooiste beloning. Op de terugweg in de bus zijn alle kindertjes in slaap gevallen, moe van de grote hoeveelheid indrukken, maar wel met hun oud Hollandse zuurstok stevig onder de arm geklemd.


Het project heeft voorzien in urgente en lokale behoefte in een dorp waar zoveel vluchtelingen zijn opgevangen: integratie! Met het project heeft onze club de ouders en kinderen willen helpen zich hier welkom en thuis te laten voelen. Door hen mee te nemen komen zij op een plaats waar zij anders niet zouden komen, vanwege de hoge kosten en het ontbreken van vervoer.


Het project is weliswaar georganiseerd vanuit de Avenue Youth, het is een clubbreed gedragen inititiatief dat alleen maar mogelijk is gebleken door het netwerk en persoonlijke inzet van al onze clubleden.


Iedereen in de club heeft de Efteling-zegeltjes gespaard om zodoende genoeg kortingskaarten te verkrijgen. En natuurlijk de “handen uit de mouwen” door begeleiding van onze cubleden in de Efteling, zodat we ter plaatste alle vragen konden beantwoorden, de lunch konden regelen en natuurlijk iets meer over onze sprookjes konden vertellen.


Tot op de dag van vandaag hebben de ouders contact met onze clubleden. Met kerst en oud en nieuw werden er foto's en goede wensen op de gemeenschappelijke app geplaatst door de ouders met nogmaals heel veel bedankjes.