SANTA RUN 2018

Zondagmiddag 16 december 2018 organiseerden onze club samen met Rotaract Club Alkmaar de vierse Santa Run in Heerhugowaard. Na het succes van voorgaande jaren was de Santa Run dit jaar gezelliger dan ooit! De Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer. Alle deelnemers rennen of wandelen in kerstmanpak het parcours door Heerhugowaard voor enkele goede doelen. Dit jaar waren het: Stichting Gouden Dagen ( www.goudendagen.nl )en Stichting Sport-Z (www.sport-z.org ). Beide stichtingen hebben 2500 euro ontvangen. Na afloop van de run was er gelegenheid om op het gezellige Coolplein nog een drankje en een hapje te nuttigen. Bij deze vierde editie was er ook speciaal aandacht voor de kinderen uit Heerhugowaard!

Er waren ongeveer 210 deelnemers, en zelfs ook drie rolstoelers ( René en 2 andere hockeyers).

De Santa Run was een feest, een zeer geslaagd evenement. We bedanken dan ook de Santa Run commissie, Hans, Jim, Johan en een aantal leden van de Rotaract voor de geweldige organisatie.


Over de organisatie:

Dit jaar organiseerde de Santa Run maar liefst drie verschillende afstanden om aan mee te doen:

1. Santa Kids Run: Ren samen met je vriendjes en vriendinnetjes in een kerstmanpak! Voor iedereen tussen de 4-12 jaar oud.

2. Santa 5 km wandeltocht: Voor iedereen die van wandelen houdt. Geschikt voor jong tot oud zoals families, fervente wandelaars, ouderen en mensen met een beperking.

3. Santa 5 km run: Voor alle fanatiekelingen en recreatielopers. Ren 5 km in een kerstmanpak door Heerhugowaard. Misschien ben jij wel de snelste kerstman!?

Programma:
13.30u Startnummers en pakken ophalen (dit kan tot 14.45u)
14.00u Warming up Santa Kids Run onder leiding van een sportinstructrice op de tonen van stimulerende muziek
14.15u Start Santa Kids Run 1 km
14.45u Warming up volwassenen
15.00u Start Santa Run 5 km
15.05u Start Santa Wandeltocht 5 km
16.30u Finish laatste wandelaars & prijsuitreiking

De start en finish zijn op het Coolplein in Heerhugowaard.

Kosten:  Kinderen 7,50 en volwassenen 15 euro. Hiervoor ontvang je een startbewijs, officiële tijdregistratie, kerstmanpak, flesje water en koffie/thee/chocomel. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen voor de nummers 1, 2 en 3 op de verschillende afstanden.
Sponsor worden? Sponsors en donateurs zijn altijd welkom! Help ook mee sponsors zoeken. Gulle gevers kunnen zich informeren en aanmelden via de e-mail  santarunheerhugowaard@gmail.com

 

Dit artikel stond in het Noordhollands Dagblad: