© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jan Luycks benoemd tot Paul Harris Fellow

Jan Luycks benoemd tot Paul Harris Fellow

16 mei 2011

Hoge onderscheiding voor Jan Luycks

Rotaryclub Laren-Blaricum heeft deze week tijdens de viering van haar 50-jarig jubileum in uitspanning Rust Wat een hoge onderscheiding uitgereikt aan Jan Luycks (76). Hij werd benoemd tot Paul Harris Fellow, genoemd naar de oprichter van Rotary. De onderscheiding wordt gegeven aan mensen die vriendschap en de onderlinge verstandhouding tussen volken bevorderen.

Voorzitter Tineke Vermeer speldt Luycks de versierselen op, waarna het jubileumfeest kan losbarsten

Luycks is al ruim 41 jaar trouw Rotarylid en heeft de Rotarygedachte ‘service above self’ hoog in het vaandel staan. Nooit wordt er tevergeefs een beroep op hem gedaan en hij weet anderen steeds te enthousiasmeren. Dit is de tweede keer in de geschiedenis van de club dat deze onderscheiding is uitgereikt. De eerste keer ging deze naar oud-apotheker Roel Armbrust, wiens zoon Gerard nog steeds lid is van de club.

Vliegende Rotarian

Luycks is een telg uit de bekende familie van de tafelzuren. Hij heeft zijn ervaringen als ondernemer met velen gedeeld in de periode dat hij als interim-manager werkte bij Boer & Croon. Hij was een begenadigd hockeyer, commando-officier, haalde zijn vliegbrevet en heeft tot op hoge leeftijd gevlogen. Hij was onder andere lid van de International Fellowship of Flying Rotarians (IFFR).

(Foto’s: Willem van Spronsen. Dit persbericht is opgenomen door diverse media)