© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zes goede doelen profiteren van Dorpsdiner 2017

Datum persbericht: 23 februari 2017

Vrij voor publicatie

Rotary Club Laren – Blaricum kiest 6 goede doelen

Dorpsdiner voor lokale projecten

Maar liefst zes Goede Doelen heeft Rotary Laren-Blaricum geselecteerd voor het Dorpsdiner 2017. Op de aanvraag voor projecten kwamen maar liefst 35 inzendingen. Een beoordelingscommissie heeft begin dit jaar een voorstel gemaakt voor de club, waarbij unaniem gekozen is voor een zestal lokale projecten.

Naast vijf projecten waarvoor en beperkte bijdrage benodigd is, wordt een hoofddoel ondersteund. Dat is de aanschaf van een personenbusje voor de stichting Het Spookbos, die voor het vervoer van cliënten van zorgafdeling De Stal kinderen en jongeren kan halen en brengen.

De vijf kleinere projecten die ondersteund worden zijn SV Laren ’99, waar jeugddoeltjes aan vervanging toe zijn, het bejaardencomité Laren (voor continuering van het jaarlijkse uitstapje voor ouderen), Imkersvereniging Blaricum en Omstreken (de realisatie van een akker met bloemrijk grasland), De Internationale Schakelklas Het Gooi (voor een uitstapje voor jongeren, waaronder vluchtelingen, die de Nederlandse taal leren) en de Stichting vrienden van het Brinkhuis (voor mobiele podiumdelen voor activiteiten in theater en bibliotheek).

Als opbrengst voor het Dorpsdiner 2017 is uitgegaan van een bedrag van 25.000 euro. Daarmee kunnen alle doelen worden gerealiseerd. Een en ander is echter afhankelijk van sponsorbijdragen, inkomsten van dinerverkoop en de verkoop van drank ter plekke. Rotary Laren-Blarcum werkt de komende periode dan ook aan uitbreiding van het netwerk van sponsoren, waarna begin april de inschrijving voor het inmiddels 12e diner van start zal gaan. Het Dorpsdiner op de Brink vindt dit jaar plaats op zondag 18 juni.

Meer informatie: Karel Loeff, 06 21 81 23 23