© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Zinkstok wordt Paul Harris Fellow

Hoge onderscheiding voor Huub Zinkstok

Tijdens het onlangs gehouden nieuwjaarsdiner van Rotaryclub Laren-Blaricum kreeg Huub Zinkstok, advocaat te Huizen, een hoge onderscheiding uitgereikt uit handen van voorzitter René Kahn. Hij werd benoemd tot Paul Harris Fellow.

Zinkstok heeft zich vele jaren actief ingezet voor diverse projecten en goede doelen, gerelateerd aan Rotary. Hij is een kritisch lid en wordt binnen de club beschouwd als de spreekwoordelijke ruwe bolster met de blanke pit. Een onmisbaar geluid binnen iedere serviceclub. In zijn dankwoord meldde Zinkstok (61) blij te zijn eindelijk weer eens ergens de jongste te zijn, hij is namelijk het jongste lid met deze onderscheiding in Laren-Blaricum.

Naamgever van de onderscheiding, Paul Harris, was één van de oprichters van Rotary International in 1905 in Chicago. Deze jurist had voor ogen dat de wereld zou verbeteren als mensen uit verschillende beroepen hun talenten zouden samenballen en hun krachten zouden bundelen. Hieruit is een wereldwijd netwerk ontstaan van 1,2 miljoen leden bij 34.000 clubs in 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Ons motto is ‘service above self.’

C:\Users\Vermeer\Downloads\Ro-Huub-PHF- 5 januari 2015 w v spronsenkopie.jpg

Fotobijschrift: (links) Huub Zinkstok leest de bijbehorende oorkonde bij zijn onderscheiding, die hij zojuist uit handen van voorzitter René Kahn (rechts) heeft gekregen.

Fotografie: Willem van Spronsen 2015