Rotaryclub Leiden-Oost

Leerlingen WeekendKlas Leiden ontvangen diploma uit handen van burgemeester van Wassenaar, Rotary Leiden en directeur Da Vinci College

Leiden, 29 april 2012 – Burgemeester Jan Hoekema van Wassenaar, Ruud van Leeuwen, lid van Rotary Leiden en oud-rechter, en directeur Aniek Dezitter van Da Vinci College locatie Kagerstraat reikten vandaag diploma's uit aan de leerlingen van WeekendKlas Leiden. WeekendKlas Leiden is bedoeld voor ambitieuze, leergierige kinderen met een beperkt toekomstperspectief en een beperkt sociaal netwerk. Gedurende drie jaar, vanaf groep 7, volgen zij op zondag aanvullend onderwijs om hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en hun zelfvertrouwen en de motivatie om hun talent te benutten te vergroten.

Op de Hogeschool Leiden, waar de leerlingen normaal gesproken les krijgen, vond de jaarafsluiting plaats voor de leerlingen uit het eerste en het tweede jaar. Zij organiseerden de bijeenkomst zelf en lieten de aanwezigen zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd.

WeekendKlas is een programma van stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland en is onderhand een bekende in de stad. Vijf Rotaryclubs uit de regio – te weten Leiden, Leiden oost, Leiden AM, Oegstgeest en Leiderdorp – steunen WeekendKlas met een financiële bijdrage. Vandaag reikte de heer Van Leeuwen een cheque uit van 12000 euro om twee kinderen drie jaar aan WeekendKlas te laten deelnemen. Daarnaast bieden enkele leden inhoudelijk steun door het geven van gastlessen op zondag. Niet alleen de Rotary, maar ook verschillende fondsen en bedrijven uit Leiden en omgeving steunen WeekendKlas financieel en inhoudelijk (Achmea, Akzo Nobel, WOZ fonds, Fonds 1818, Aranea, Sodexo, Kinderpostzegels, H.L. Druckerfonds, St. Heilige Geest of arme wees- en kinderhuis Leiden). JES Rijnland was erg blij met de opbrengst van de kerstcollecte van afgelopen december, met dank aan de Diaconie van de Hooglandse Kerk en Ekklesia Leiden.

Volgend schooljaar is het laatste jaar WeekendKlas voor de eerste groep leerlingen. Zij gaan na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs en komen nog een half jaar lang op zondag naar de Hogeschool Leiden. De werving voor het nieuwe eerste jaar start in september.

Nadere informatie: