Rotary in De Tuin: Pauline Broekema komt vooralsnog niet

Corona

In overleg met Theater De Tuin is deze bijeenkomst voorlopig opgeschort. Nadere info volgt zodra dat bekend is.

75 jaar vrijheid

Met deze lezing in Theater De Tuin van Leusden probeert Rotaryclub Leusden niet alleen een mooie spreker aan het woord te laten, maar ook aan het jaarthema een lokale bijdrage te leveren. Dit jaar is dat ”Rotary connects the world “ en dat doen we tegen de achtergrond van “75 jaar vrijheid”.

De bronafbeelding bekijken

Pauline Broekema

Pauline Broekema is journaliste en schrijfster. Op dit moment legt ze de laatste hand aan een boek over de Duits-Joodse kunstenaar Edith Auerbach, die op Montparnasse in Parijs furore maakte, daar werd opgepakt en uiteindelijk uit een kampziekenhuis ontvluchtte.

In haar werk besteedde Pauline Broekema vaker aandacht aan oorlogsverhalen, zoals haar eigen familiekroniek het Boschhuis (dat deels ook gelokaliseerd in de regio Eemland) en haar recente boek ‘Het uiterste der zee’ een boek over een joodse familie in Groningen, dat laat herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd. Daarnaast heeft zij als journalist verschillende items gemaakt rond Marga Minco en Kamp Amersfoort.

We zullen met haar in gesprek gaan over het belang van Herdenken en Vieren, hoe we het heden en verleden kunnen verbinden en de aandacht van jongeren hiervoor. Zo kunnen we door connectie te maken met het verleden het belang van de bevrijding voor onze huidige wereld kracht bijzetten.

Rotary in De Tuin

Rotary in De Tuin is een initiatief van Rotaryclub Leusden en Theater De Tuin. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De bronafbeelding bekijken