Keep the Heartbeat Going

Keep the Heartbeat Going in de pas met European Restart a Heart Day

Keep the Heartbeat Going is een gezamenlijk project van QRS Taskforce en Rotary Maastricht Oost met als doel om reanimatie in te bedden in het secundair onderwijs. De middelbare school is de perfecte plek om te leren reanimeren en om de kennis (voor het leven) bij te houden met een aantal herhalingen in de loop van de schooltijd. Het project wil hier aandacht voor vragen bij scholen en bij de politiek.

In 2015 vond de aftrap van het project plaats met meer dan 1.000 trommelende leerlingen van diverse scholen in Maastricht. Dit jaar kregen de scholen de kans om het op eigen wijze een hartslag te trommelen en dit op de eigen locatie te doen, en met succes. Er deden zeven Limburgse scholen mee in de strijd om de Heartbeat Award. Er is ook een Most Inspiring Teacher Award uitgereikt aan docent Stefan Voncken van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen!

De Facebookcampagne heeft duizenden views gegenereerd – en dat was nou precies de bedoeling!

Meer informatie over het project kunt u vinden op keeptheheartbeatgoing.nl. Voor de aftermovie, foto’s en een impressie van de campagne in 2016 kijk op de Facebookpagina. Abonneer je meteen op de pagina en blijf op de hoogte van het project bij de landelijke uitrol in 2017.


Dec. 2016
Annemiek Groen