Roda Heartbeat 2 maart 2018

Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo op 2 maart 2018 vindt in het Parkstad Limburg Stadion voor de eerste keer een HeartBeat plaats in een voetbalstadion. Met duizenden voetbal fans, scholieren, sponsoren en Roda JC (jeugd)spelers laten we een aantal minuten een hartslag horen, een hartslag die gered kan worden wanneer iemand kan en gaat reanimeren. Met Keep The Heartbeat Going vragen we aandacht voor leren reanimeren en de structurele inbedding van reanimatie onderwijs op middelbare scholen.

Kijk voor meer informatie op www.rodajcmiddenindemaatschappij.nl/heartbeat

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand! Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn. Op tijd reanimeren en defibrilleren is daarom van cruciaal belang. Door een goed samenspel van voldoende AED‘s in de wijken, voldoende vrijwilligers, die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen en een oproep systeem kan het aantal levens dat wordt gered, stijgen van circa 7% tot boven 25%.

Deze heartbeat wordt georganiseerd vanuit het project Keep the Heartbeat Going, een initiatief van Rotary Maastricht-Oost en Taskforce QRS. Voor dit project is er samenwerking gezocht met Rotary Kerkrade en Roda Midden in de Maatschappij.

Kaarten voor deze wedstrijd en de Roda Heartbeat kunnen voor de speciale prijs van € 5,- per stuk worden gekocht. Bestel de kaarten per mail aan info@keeptheheartbeatgoing.nl.

Jan 2018 AG