© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Monnickendam verkoopt mosselen voor goede doel

Rotaryclub Monnickendam verkoopt mosselen voor goede doel

Tekst:
Janine Klein, Spelvaut

Het begint een traditie te worden, want ook dit jaar staat Rotaryclub Monnickendam elke week op de Monnickendammer Visdagen met heerlijke verse mosselen. De mosselen worden elke vrijdagochtend in alle vroegte uit Yerseke gehaald en zijn op de markt te koop voor het luttele bedrag van €4,- per portie. De netto-opbrengst hiervan gaat elk jaar naar een goed doel.

Gideon Roos, voorzitter Rotaryclub Monnickendam: “Onze clubleden staan tijdens deze 6 vrijdagen belangeloos op de markt om de superverse mosselen te koken en aan de man te brengen. De koks onder onze clubleden zorgen ervoor dat je je vingers aflikt bij een portie mosselen. Gekookt met witte wijn, een uitje en vers gesneden groenten, zijn ze niet te versmaden.”

De opbrengst was in 2016 voor de World Servants Monnickendam. Ook dit jaar is er een lokaal goed doel verbonden aan de actie. Gideon: “Van de netto inkomsten organiseren wij een korte kennismaking met Nederland voor circa 25 vluchtelingenvrouwen in onze gemeente, die via Vluchtelingenwerk Waterland hebben aangegeven meer over hun nieuwe leefomgeving te willen weten.”

Vrijdag 18 augustus is de laatste keer van dit seizoen dat de Rotaryclub de heerlijke verse mosselen verkoopt op de Monnickendammer Visdag van 11.00 – 17.00 uur.