© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

sterrenstralen.rtd

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden: de kerstboom van Rotaryclub Monnickendam aan de Middendam in Monnickendam. Hoewel er dit jaar vanwege de coronabeperkingen geen activiteiten rond de boom zijn, is de kerstboom inmiddels geplaatst en in afwachting van het vertrek van de Sint.

Het is een sfeervol plaatje aan de Monnickendammer binnenhaven dat inmiddels kan rekenen op veel enthousiasme van de lokale bevolking. Jaarvoorzitter Wouter Muijsers van Rotaryclub Monnickendam: ‘Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer voor een boom gezorgd. Juist in deze rare tijd is een beetje extra sfeer in de donkere decembermaand heel erg welkom. We hadden het geluk dat de boom dit jaar van heel dichtbij kon komen. De familie Weener uit de Markgouw heeft deze enorme kerstboom gedoneerd, zodat we er met z’n allen nog veel plezier aan mogen beleven.

Waterlandse inzet

De kerstboom kan niet gerealiseerd worden zonder de inzet van veel Waterlandse partijen. Wouter: ‘Elk jaar zoeken we een sponsor voor de boom. Die is dit jaar gevonden in Van Hattum en Blankevoort, de hoofdaannemer van het nieuwe gemaal in de N247 bij Katwoude. Door deze sponsoring worden noodzakelijke kosten afgedekt. Daarnaast kunnen we elk jaar weer rekenen op een aantal fantastische Waterlandse bedrijven die ons helpen bij het kappen, transporteren, plaatsen en verlichten van de boom: firma’s Van Geemen, I. Deegen & Zn., G.C. Verweij, ETB Ronday, Leguit+Roos en BMN Bouwmaterialen, hebben zich ook dit jaar weer belangeloos ingezet en daar zijn wij ze enorm dankbaar voor. De boom staat inmiddels en de lichtjes zijn erin gehangen. Traditiegetrouw zullen we de lichtjes pas ontsteken als de Goedheiligman ons land heeft verlaten op 6 december.

Sterren Stralen Actie

Het inluiden van de kerstperiode staat voor de club ook voor de start van de jaarlijkse Sterren Stralen actie. ‘Ook dit jaar is dat anders dan voorgaande jaren, waar we op de sfeervolle Wintermarkt onze waar aan de man konden brengen. De opbrengst van de Sterren Stralen actie van 2021 is voor Speeltuinvereniging Monnickendam. Zij zorgen er elk jaar voor dat er ruim 5.000 kinderen veilig kunnen spelen. Echter dekken de lidmaatschappen niet de behoefte voor groot onderhoud en vernieuwing.

Daarom brengen we drie verschillende producten aan de man:

  • een insectenhotel voor €10,
  • een 30 cm hoge kaars van de Speeltoren voor €20 en
  • een wijnpakket voor €25.

Door de verkoop van deze artikelen én door de bijdrage van onze vele sponsoren die vermeld worden op het sponsorbord bij de boom, dragen we bij aan de financiering van een nieuw materialenhok en de aanschaf van een rolstoelschommel. Wilt u meer weten of bestellen? Dat kan via speeltuin@rcmonnickendam.nl of telefonisch / per app op 06-5373 5000. Het insectenhotel is overigens ook te koop bij NiMo Boek en alle producten zijn vanaf 3 december bovendien te koop bij het havenkantoor van Jachthaven Waterland (Galgeriet 5). Tot slot wordt onze opbrengst aangevuld met een bijdrage van de Rotary Foundation