© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Sport- en Speldag 2020

2020-EDITIE SPORT- EN SPELDAG OOK ANDERS

Vele vaste deelnemers hebben er een jaar naar uitgekeken: de door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde 13e Sport- en Speldag. Of het nu aan dit ongelukkige nummer ligt, maar de club heeft hen helaas moeten teleurstellen door de huidige bijzondere omstandigheden: deze dag, speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving, heeft gewoon niet door kunnen gaan.

Voor hen dit jaar dus geen gezellige sportdag, geen sportende burgemeester, geen waterballet, geen winnaars, geen wethouder, geen medailles, geen BBQ en geen ‘goodie bag’ na afloop.

De club heeft daarom gemeend voor de trouwe deelnemers deze teleurstelling enigszins te verlichten. Leden van de club hebben 27 juni vijftig van deze jongeren opgezocht om hen een goed gevulde ‘goodie bag’ te bezorgen en een lekker appeltaartje. Bovendien komt van uitstel zeker geen afstel: de deelnemers zijn volgend jaar juni weer hartelijk welkom voor een nieuwe editie van deze populaire Sport- en Speldag. De voorbereidingen hiervoor zijn alweer begonnen.

De jongeren en hun ouders of verzorgers zijn blijkbaar zeer verrast met deze sympathieke geste, gezien het grote aantal reacties, dat de club heeft mogen ontvangen.


Rotaryclub Nieuwegein wil met haar activiteiten een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving, contacten tot stand brengen en steun geven aan elkaar. Deze Sport- en Speldag past daar prima bij. De club dankt de sponsors, die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.