© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water 2017

DE TOONLADDER GALECOP GAAT WANDELEN VOOR WATER

Op woensdag 22 maart 2017 gaan ongeveer 70 leerlingen van groepen 7 en 8 van basisschool ‘De Toonladder’ in Galecop ‘Wandelen voor Water’. Nadat een van de wethouders het startsein heeft gegeven voor deze jaarlijks door Rotaryclub Nieuwegein georganiseerde tocht, gaan de deelnemers zes kilometer lopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak, om zo kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld.

De wandelaars laten zich sponsoren door ouders en familie. Het inzamelen van statiegeldflessen kan eveneens opbrengst genereren. Maar voor het zo ver is, krijgen de leerlingen eerst een gastles over het doel waarvoor zij zich inspannen. ‘Wandelen Voor Water’ wil kinderen bewust maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door water tekort en hygiëne problematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede laten komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden. Bovendien zal de stichting ‘Aqua for All’ de opbrengst van de sponsorloop vermeerderen.

Afgelopen jaar hebben de leerlingen van ‘De Schouw’ ruim tweeduizend Euro bijeengewandeld. Dank zij deze inspanning hebben zij een toiletgebouw bij een school in Bangladesh kunnen laten bouwen.

Rotaryclub Nieuwegein hoopt op goed wandelweer en wenst ‘De Toonladder’ een succesvolle wandeltocht toe.

Nieuwegein, 12 februari 2017

Informatie over de ‘Max Foundation’: www.maxfoundation.nl

Informatie over de stichting ‘Aqua for All’: www.wandelenvoorwater.nl

Bijgevoegd: leerlingen ‘De Schouw’ wandelen voor water in 2016