Onze gouverneurs 2018-2019

dgs2018-2019

V.l.n.r. (achteraan): Wim Bénard, District 1560 Oost-Nederland - Sjerp van der Vaart, District 1600 Zuid-Holland - Fred Dijkers, District 1610 Zuidwest-Nederland - Barbara van Goethem, District 1580 Noord-Holland - Hans Jansen, District 1590 Noord-Nederland – (vooraan):Jeroen Collette, District 1550 Zuidoost-Nederland - Bauke Boersma, District 1570 Midden-Nederland

Het jaarthema voor 2018-2019 van Rotary International President Barry Rassin. Wij bundelen onze professionele en persoonlijke kracht en inspireren en komen in actie voor een duurzame verandering in onze samenleving en in onszelf. Begin in elke club, want alleen dan kunnen we pas anderen helpen: Service above self.

People of action

Het internationale campagnethema people of action (rotary.org/brandcenter): Rotarians zien altijd mogelijkheden, hebben ideeën, bieden perspectief en gaan vooral aan de slag! Met hoofd, hart en handen. Zo maken we samen de wereld een beetje beter en mensen wat gelukkiger.

Rotary Helpt

Kijk op www.rotaryhelpt.nl. Een platform volop inspiratie en ideeën. Het geeft inzicht in wat samen als Rotary in Nederland ontplooien. Het geeft de wereld ook een beter inzicht in Rotary.

Maatschappelijke netwerkorganisatie

Rotary is met ruim 1.2 miljoen leden de grootste vrijwilligersorganisatie in de wereld. Rotary verbindt wereldwijd (zelfstandige) professionals uit het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties. Een netwerk met veel expertise, met de inzet om maatschappelijke verandering te dienen en te leiden.

Leiderschap

Leiderschapsontwikkeling krijgt veel aandacht met programma’s als Rotary Leadership Institute en de Rotary Young Leadership Academy, met als doel leiderschapskwaliteiten te versterken en bij young professionals te ontwikkelen. Net als uitwisselingsprogramma’s in het kader van een wereldomvattende kennismaking en kennisoverdracht. Met aantrekkingskracht op (jonge) professionals die zich willen ontwikkelen.

Rotary, een wereldwijde NGO

The Rotary Foundation (RTF) is een van ’s werelds best georganiseerde NGO’s. Rotary is actief in 6 focusgebieden, ook in Nederland. Vrede en conflictbeheersing, Preventie en behandeling van ziekten, Water en Sanitatie Gezondheid van moeder en kind Basisonderwijs en alfabetisering Economische en sociale ontwikkeling.

End Polio Now! laat zien dat je met gebundelde, professionele kracht en de wil om te veranderen, echt een enorme impact kunt maken. Polio is als ziekte bijna de wereld uit. Het programma wordt ook in 2018-2019 wereldwijd voortgezet. Ook In Nederland, met de verkoop van tulpen. Ga er mee door!

In het kader van Water and Sanitation steunt Rotary in Nederland het IHE Delft – Institute for Water Education, het kennis- en opleidingscentrum voor water van UNESCO- en Water and Peace scholarship programma’s.

Rotary is ook adviseur van de VN-panels voor wereldgezondheidsvraagstukken. Hoe mooi is het om als Rotary bij te dragen aan grote vraagstukken als de wereldgezondheid en wereldvrede.

Be good and tell it!

Alles wat Rotary is en doet is misschien het best bewaarde geheim van Rotary. Rotary International wil dat wij naar buiten treden en actief aan storytelling doen. Om ons imago te verbeteren en aantrekkelijk te zijn voor nieuwe leden. Open up. Be good and tell it. And show it!

Wij wensen jullie een mooi Rotaryjaar met veel ontwikkeling, vriendschap én Rotary in Action!

De gouverneurs 2018-2019

Jeroen Collette

District 1550 Zuidoost-Nederland

William Bénard

District 1560 Oost-Nederland

Bauke Boersma

District 1570 Midden-Nederland

Barbara van Goethem

District 1580 Noord-Holland

Hans Jansen

District 1590 Noord-Nederland

Sjerp van der Vaart

District 1600 Zuid-Holland

Fred Dijkers

District 1610 Zuidwest-Nederland