© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

COVID-19: ons gezinsleven, de verandering en de kansen

Ook wij kregen in maart 2020 te maken met de gevolgen van COVID-19. Wat een veranderingen. Wij kozen voor de volgende reactie: “Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren” in combinatie met “Wees blij met wat je nog wel hebt in plaats van focussen op wat je niet hebt”. 

Het middelbare schooljaar had gelukkig nog een fysieke start voor beide kinderen: Charlotte (4e) en Ruben (brugklas). Per maart 2020 kregen zij thuis digitaal onderwijs en ook Marie-Louise (manager finance & control bij een zorginstelling) werkt vanaf dat moment thuis. Evert (makelaar in Utrecht) werkt niet thuis, maar wel conform de COVID-19-richtlijnen. Inmiddels is dat al bijna een jaar.

Leer en pak je kansen

En wat hebben we ontzettend veel geleerd. Lang leve ‘t Montessorionderwijs, goede wifi, het digitale tijdperk, milieu (geen woon-werkverkeer meer), rust (geen reistijd meer, minder weekendactiviteiten), kwaliteitstijd met elkaar en ons fijne huis. Lang leve alle nieuwe kansen: YouTube kanaal Ruben (TryhardRub3n), e-book Marie-Louise (marielouisedibbets.nl), muziek door Charlotte en zelf een schuur maken door Evert.

Overstijgen

Natuurlijk zijn er ook minder leuke dingen zoals bijvoorbeeld het - door COVID-19 - overlijden van een familielid, minder fysiek afspreken en niet meer snowboarden. Maar dat weegt niet op tegen alle dingen die we nog wel hebben. En straks? Straks zijn er weer andere veranderingen. En daar gaan we op dezelfde manier mee om.  

Evert, Marie-Louise, Charlotte & Ruben Dibbets

Evert: Rotary Club Utrecht Kromme Rijn

Marie-Louise: Rotary Club Utrecht West