© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

End Polio Now tulpenactie levert € 163.000,- op

Veel clubs in Nederland hebben meegewerkt aan de End Polio Tulpenactie in 2020. Aan het einde van het jaar is de balans opgemaakt. Het netto resultaat van deze actie van € 163.000,- is overgemaakt aan The Rotary Foundation. Inclusief de verdrievoudiging door de Bill & Melinda Gates Foundation dragen de Nederlandse clubs hiermee US$ 580.000,- bij aan de strijd tegen polio. 

In totaal zijn er dit jaar 12.777 doosjes met elk 25 tulpenbollen en 23 projectverpakkingen met elk 2.500 bollen verkocht. Niet alleen Nederlandse Rotary clubs deden mee, maar ook clubs in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Zweden en Zwitserland hebben aan het resultaat bijgedragen. De End Polio Now tulpen zijn ook in Canada en de USA verkocht., het behaalde resultaat uit deze landen is apart verantwoord.

Sinds 1985 werkt Rotary samen met Unicef, WHO, CDC, Gavi en de BMGF om de wereld vrij te krijgen van de ziekte polio. Sindsdien is het aantal besmettingen met meer dan 99,5% gedaald, tot momenteel jaarlijks minder dan 200 nieuwe gevallen in slechts 2 landen, Afghanistan en Pakistan. Net als in de strijd tegen Covid-19 moet vaccineren uiteindelijk de oplossing bieden. Jaarlijks worden vele miljoenen kinderen tegen polio gevaccineerd, ook in Nederland via de DKTP-vaccinatie. 

De infrastructuur die is ontstaan door het vaccineren tegen polio zal straks gebruikt gaat worden bij het vaccineren tegen Covid-19.