© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kleurrijk Houston

Een van de geweldige aspecten van Houston is de in het oog springende kunst in de openbare ruimte, die uitdrukking geeft aan de levendige en diverse cultuur van de stad. Loop tijdens de RI-conventie van 4 tot 8 juni zeker eens langs enkele van de ongelooflijke muurschilderingen en mozaïeken die in de stad te zien zijn.  

Als je in de buurt bent van de hippe wijk EaDo (East Downtown), ga dan de ‘Abstract Happy Beach Wall’ in Chartres Street eens bekijken. De levendige kleuren van de muurschildering, van de hand van de Barcelonese kunstenaars Zosen en Mina, geven elke dag een zonnig gevoel. Of maak een wandeling door Market Square Park in het nabijgelegen Historic District en bekijk de muurschildering ‘Houston Is Inspired’, een ontwerp vol leven dat genoeg energie geeft om de hele stad te verkennen. 

In Smither Park, een openbaar park gewijd aan duurzaamheid, kunt u prachtige creaties bekijken die zijn gemaakt van flessendoppen, gebroken keramische tegels, zeeschelpen en andere gevonden voorwerpen. Het park ligt aan de rand van de wijken Third Ward en East End. Eén element staat bekend als de ‘Memory Wall’. Met 60 panelen van kunstenaars uit de hele wereld, dient het als een eerbetoon aan verloren dierbaren en herinneringen uit het verleden. In het park bevindt zich ook het Lindley Fish Amphitheater, een door kunstenaar Matt Gifford gecreëerde performance-ruimte die gebruik maakt van oude straatnaamborden, verbrijzelde spiegels en antieke fotolijsten en zo een reusachtige vissenbek vormt. 

Eindig uw bezoek aan Smither Park in de Marilyn Oshman Meditation Garden, een volledig witte installatie die uw concentratie afdwingt op de fijne mozaïekdetails. Door stukken uit alledaagse ruimtes zoals de keuken en de eetkamer te hergebruiken, bewijst deze tuin dat er geen betere plek is dan thuis – behalve Houston dan...

Lees meer en registreer je op convention.rotary.org.