© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Magazine online april 2023

Hier staan de links naar de editie van Rotary Magazine Online, april 2023.

Veel leesplezier toegewenst!

De redactie van Rotary Magazine

Klik hier om het magazine te lezen

 

In dit nummer


Fellowship
Uit recent onderzoek blijken deze 3 redenen het hoogst te scoren om lid te worden van een Rotaryclub: Vocational, Maatschappelijke betrokkenheid en Fellowship. 
De Engelse term Fellowship kan in Rotaryverband misschien nog het beste worden vertaald met termen als “vriendschap” of “kameraadschap”. Binnen de Rotaryclubs koesteren we dat er niet alleen belangstelling is voor wat andere clubleden beroepsmatig doen en hoe en waarom. Nee, clubleden willen ook weten hoe die anderen als persoon in elkaar zitten, wat hen drijft en wat hen tegenhoudt.
Lees verder >

 

People of Action

- 7 lokaties met Oekraïners blij gemaakt met drogisterij producten

- Drakenbootfestival Helmond

- Fietsen voor gevluchte Oekraïners

- In actie voor klimboom en educatieve app

- Meer dan 1.000 Paashazen

- Rotary Kennis Quiz

 

Rotary president Jennifer Jones viert 100 jaar Rotary in Nederland
Tijdens haar reis door Europa heeft president Jones tijd vrijgemaakt om in Nederland verschillende projecten bij te wonen waar Rotary zich mee bezig houdt. Hoofdthema is de viering van 100 jaar Rotary in Nederland, die het hele jaar gevierd wordt met een emissie loze estafette op een elektrische bakfiets langs alle Rotaryclubs in Nederland. Op 22 april bezocht Jennifer Jones de Rotarians van Nederland als echte People of Action. 
Lees verder >

Rotaryclubs in Nederland doneren €1 miljoen aan ShelterBox
De wereld werd begin februari opgeschrikt door de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië. De zeven Nederlandse gouverneurs van Rotary zijn direct een actie gestart om de hulpverlening financieel te ondersteunen. Hun oproep aan de 500 Rotaryclubs in Nederland is een geweldig succes. 
Lees verder >

 

Bezoek van Gouverneur Vitalii Lesko uit Oekraine

Afgelopen maart was Gouverneur Vitalii Lesko (District 2232) op bezoek in Amsterdam en Rotterdam als onderdeel van zijn tour door Europa. Hij reisde onder andere door Duitsland, Nederland en België om Rotarians te bedanken voor hun steun aan zijn land, Oekraïne.
Lees verder >

 

’Het fundament voor de toekomst van marketing en communicatie ligt er’

In april jl. heeft Petra Claessen afscheid genomen als RAN-bestuurslid Landelijke Marketing en Communicatie, een functie die zij bijna drie jaar met grote passie en toewijding heeft vervuld.
Lees verder >

 

4Daagse: Rotary doet mee

Rotary laat zich zien tijdens de komende 4Daagse. De clubs in en rond Nijmegen ontvangen Rotarians en andere vrienden op alle vier dagen met open armen.
Lees verder >

 

Rotary maakt jeugd weerbaarder

Is het toeval of geeft het aan dat jongeren in de huidige maatschappij steeds vaker tegen problemen en zelfs bedreigingen aanlopen? Alle projecten die in de editie 2023 een gooi deden naar de Rotaryjeugdstimuleringsprijs kenmerkten zich door initiatieven om de jeugd weerbaarder te maken tegen de boze buitenwereld.
Lees verder >

  

100 jaar Rotary in Nederland

We hebben inmiddels 1.650 puzzels verkocht. De opbrengst van de puzzel gaat naar het 100 jaar Rotary in Nederland bos. Dit bos gaan we aan het eind van het jubileumjaar planten bij gelegenheid van de finish van de estafette. Laten we met zijn allen zorgen dat dit bos verder groeit!
Lees verder >

 

Denk mee voor jouw district!

Democratie is een groot goed, ook binnen Rotary. De Council on Legislation en de Council on Resolutions zijn de organen daarvoor, beter bekend als COL en COR. Hoe dat werkt legt districtsrepresentative Josje Bootsma uit.
Lees verder >

 

Agenda

Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary voor de komende twee maanden.
Lees verder >

 

Ken je het Rotary Youth Network?

Hoe haal je het beste uit het slechtste? De pandemie heeft veel onzekerheid met zich meegebracht en de wereld voorgoed veranderd. Persoonlijk geloof ik dat zij ook ruimte heeft geschapen voor een ander soort mondiaal leiderschap – moedig, empathisch en kwetsbaar. Begin 2020 ontmoette ik mijn goede vriendin Anniela Carracedo online. Zij is zo’n ‘nieuwe’ leider, en ik draag mijn bijdrage deze maand graag aan haar over. – Jennifer Jones
Lees verder >

 

Onze wereld

Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >

 

Groots denken en handelen

In een brief aan zijn broer Theo uit 1874 schreef Vincent Van Gogh: ‘Als je echt van de natuur houdt, zul je overal schoonheid vinden.’ Je kunt Van Goghs liefde voor de natuur aflezen uit zijn schilderijen: heldergele zonnebloemen, knoestige olijfbomen of de sterrenhemel boven een Provençaals dorp. Of je nu naar de natuur kijkt met de ogen van Van Gogh of met je eigen ogen, je kunt niet anders dan even stilstaan om ervan te genieten. En wie van de natuur houdt, wil er ook voor zorgen…
Lees verder >


De beste breakouts

Op de RI-conventie zijn er niet alleen inspirerende ideeën te vinden op het hoofdpodium. In tientallen breakout-sessies geven Rotarians deskundig advies om de impact van je club te vergroten – en je eigen Rotary-ervaring nog beter te maken.
Lees verder >