© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Samen tegen dakloosheid

Met de campagne ‘iedereen onder dak.nu’ willen woningcoöperatie Trudo en Rotary Eeckaerde een bijdrage leveren aan de aanpak van dakloosheid in Eindhoven. Door geld op te halen voor ‘Bakkie040’ worden meerdere koffiebars in panden van Trudo opgezet die door voormalig dak- en thuislozen worden gerund. Zij leren zo belangrijke vaardigheden en ontwikkelen zich in opmaat naar een reguliere baan. Werk vormt een solide basis voor een nieuwe start. 

Op dit moment zijn er in Eindhoven en nabije omgeving ruim 350 dak- en thuislozen. Mensen die door een opeenstapeling van problemen hun huis en thuis kwijt zijn geraakt. Ook zijn er circa 80 ‘bankslapers’. Mensen die nog nét een beroep kunnen doen op hun eigen sociale netwerk. Dit zijn aantallen om je zorgen om te maken. Zeker in zo’n bloeiende en welvarende stad. Trudo en RC Eeckaerde benaderen bedrijven, ondernemersverenigingen en andere partners in het eigen netwerk. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van andere Rotaryclubs en toonaangevende bedrijven uit Eindhoven. En ook de inwoners van Eindhoven doen mee. 

De campagne wordt zichtbaar door een enorm campagnedoek op een prominente zichtlocatie in het hart van de stad. Op dit campagnedoek worden in de ochtend- en avonduren enorme projecties vertoond. Drie maanden lang (van medio november tot en met medio februari) spreken ondernemers, bewoners en bestuurders zich zichtbaar uit en leveren inhoudelijk een bijdrage. Hiervoor int Rotary Eeckaerde een financiële bijdrage. RC Eeckaerde maakt niet zomaar het ingezamelde geld over, maar helpt om het project mede vorm te geven. www.iedereenonderdak.nu