© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Magazine Online September 2022

De nieuwe online editie van Rotary Magazine is uit! 

Veel leesplezier toegewenst!

De redactie van Rotary Magazine

Klik hier om het magazine te lezenIn dit nummer


Sorry, ik ben mijn pen vergeten
De scholen zijn weer begonnen. Op de basisschool zien we moeders/vaders hun 4-jarige kinderen naar groep 1 brengen. Langzaam worden deze kinderen in het basisonderwijs gevormd en leren ze in de loop der jaren rekenen, lezen en schrijven.  Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend.
Lees verder >


People of Action


Nieuwe Rotary App
Heb jij de nieuwe Rotary App al op jouw telefoon staan? René Spijker, content manager van Rotary in Nederland, spreekt met Tjay Tjiook, RAN bestuurslid ICT & Kennismanagement over de nieuwe app van Rotary in Nederland.
Lees verder >


Wereld Polio Dag
Op 24 oktober is het Wereld Polio Dag. Laat zien dat Rotarians zich nog steeds inzetten om polio uit de wereld te helpen! Een belofte die we lang geleden zijn aangegaan aan alle kinderen in de wereld.
Lees verder >


Basisonderwijs en alfabetisering

Meer dan 775 miljoen mensen ouder dan 15 zijn analfabeet. Dat is 17 procent van de volwassen wereldbevolking. Rotary ondersteunt basisonderwijs en alfabetisering, het verminderen van genderongelijkheid in het onderwijs en het vergroten van de alfabetisering van volwassenen.
Lees verder >


Terugblik Landelijk Seminar Vocational Service

Het Landelijk Overleg Vocational Service organiseerde op 24 september het seminar “Hoe rechtvaardig is duurzaamheid?”. Vol interessante sprekers en boeiende workshops. Er was ook aandacht voor de vraag: wat kan je als club allemaal met Vocational? 
Lees verder >


Agenda

Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary voor de komende twee maanden.
Lees verder >


100 jaar Rotary in Nederland, iedereen viert mee!

De organisatie heeft nu al een vliegende start. Tijdens de informatieavond op 12 september 2022 kwamen er heel veel prachtige ideeën langs. Vooral voor de estafette langs alle Rotary- en Rotaractclubs is lokale hulp en inzet van alle clubleden hard nodig.

Bekijk hier de online informatiebijeenkomst van 12 september terug.
Lees verder >


Stel je club open!

De Week van de Open Clubbijeenkomsten 2022 was een groot succes! We organiseren daarom in 2023 een nieuwe Week van de Open Clubbijeenkomsten van 20 t/m 31 maart 2023.
Lees verder >


De kracht van het nemen van risico’s

Onlangs brachten Nick en ik een bezoek aan Guatemala, waar we fantastische Rotarians en hun gezinnen ontmoetten die me officieus adopteerden als ‘Tía Jennifer’.
Lees verder >


Onze wereld

Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >


Ons aanpassingsvermogen vergroten

Waarom is het vergroten van ons aanpassingsvermogen één van de prioriteiten van het Actieplan?
Lees verder >


Voor hen die dit niet kunnen lezen

We hebben het geluk dat we woorden kunnen lezen. En wij hebben ook het geluk deel uit te maken van een organisatie die van onze wereld een betere plek maakt voor diegenen die niet kunnen lezen.
Lees verder >Het wilde Australië

Australië is de thuisbasis van een aantal fascinerende wilde dieren, van koala’s tot kangoeroes. 

Lees verder >