© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Culturele rijkdom

Of je nu aangetrokken bent tot klassieke kunst of hedendaags, fotografie of architectuur, Houston heeft een museum voor je. Plan tijdens de Rotary International Convention 2022 4-8 juni een dagtocht naar het museumdistrict van de stad: de 19 musea omvatten het Contemporary Arts Museum; de Menil Collection, een campus van 30 hectare met gratis en volledig toegankelijke galerijen; en Children's Museum Houston, een van de beste in zijn soort in de Verenigde Staten.

Met bijna 70.000 kunstwerken verspreid over drie gebouwen - die verbonden zijn door interactieve kunsttunnels - varieert de collectie van het Museum of Fine Arts, Houston, van oude kunst tot 20e-eeuwse sculpturen van Henri Matisse en Joan Miró. Het is niet mogelijk om alles in één bezoek te bekijken, dus neem je tijd en maak een plan voor wat je het liefst wilt zien.

De Rothko-kapel, in opdracht van John en Dominique de Menil, die bekend stonden als pioniers van de kunstscene van Houston, is een bestemming die je niet mag missen sinds de opening in 1971. De 14 grote abstracte schilderijen van Mark Rothko en de opzettelijke architecturale keuzes zijn bedoeld om spirituele verkenning en sociale verandering uit te lokken.

Klaar om weer in contact te komen met de natuur? Ga naar het Houston Museum of Natural Science, waar je een wandeling kunt maken door het Cockrell Butterfly Center, een kijkje kunt nemen onder de waterval van het Rainforest Conservatory en luisteren naar entomologen die spreken over de overvloed aan tentoongestelde wezens. En als je altijd al nieuwsgierig bent geweest naar hoe sprinkhaanchips smaken, heb je geluk - pak gewoon een snack uit de insectenautomaat. 

Lees meer en registreer je op convention.rotary.org.