© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Samen onze doelstellingen bereiken

December heeft een speciale plaats op de kalender, met alle eindejaarsfeesten en familiebijeenkomsten die hiermee gepaard gaan. Bij Rotary is het ook het moment om even stil te staan bij onze doelstellingen en vorderingen en eens te kijken naar het ‘wat’ en ‘waarom’ van onze inzet. 

Ten eerste, het ‘wat’. Om ervoor te zorgen dat we ons doel dit jaar bereiken, moeten we 50 miljoen US$ inzamelen voor PolioPlus - een bedrag dat aangroeit tot een totaal van 150 miljoen US$ dankzij de Bill & Melinda Gates Foundation. Om ervoor te zorgen dat de programma’s van onze Rotary Foundation succesvol blijven, hebben we als doel gesteld om 125 miljoen dollar in te zamelen voor het Jaarfonds. Wij zijn ook op zoek naar 95 miljoen US$ voor het Endowment Fund in giften en nieuwe toezeggingen, en nog eens 40 miljoen US$ in andere rechtstreekse giften.

Dat maakt samen dus 410 miljoen US$. Hoe bereiken we dat? Door te onthouden dat we deel uitmaken van een team! En er is geen geweldig team zonder geweldige spelers. Laten we trots zijn op onze organisatie, onze prestaties en ons potentieel. Laten we empathie tonen aan anderen door onze daden. Laten we gebruik maken van de geweldige mogelijkheden die Rotary ons biedt, en nooit nalaten anderen te helpen en onze gelederen te laten groeien. Wij geven de moed niet op, zoals de lange strijd tegen polio heeft aangetoond. Ten slotte moeten we leiderschap en enthousiasme tonen, dat vormt immers de brandstof van Rotary.

 Wat het ‘waarom’ betreft, dat is vrij duidelijk... Waarom zouden we zwangere vrouwen niet steunen en hun kinderen niet helpen opgroeien via een gift van de Rotary Foundation? En waarom geen programma’s opzetten om het milieu te beschermen? De pandemie heeft mij alleen maar gesterkt in mijn overtuiging dat het leven kostbaar is en dat we elke kans moeten aangrijpen om het leven van anderen te verbeteren.

Jij maakt deel uit van ons team. Deze maand moedig ik je aan om de lange traditie van Rotary op het gebied van filantropie kracht bij te zetten door een gift te doen aan onze Foundation. Elke gift is ons genegen en ik zou het op prijs stellen als je vóór 31 december een schenking zou willen doen (uit naam van jouw club of als individu), voor welk bedrag dan ook. We zullen de vruchten ervan plukken in 2022 en lang daarna.

De Rotary Foundation biedt ons talloze mogelijkheden om over de hele wereld dienstbaar te zijn. Laten we die kansen grijpen. Judy en ik wensen je het allerbeste voor de komende feestdagen.

John Germ
Voorzitter van de Board of Trustees van de Foundation