© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

END PLASTIC SOUP

Samen op weg naar een schoner milieu

Impact en actie, twee woorden die van toepassing zijn op het initiatief EndPlasticSoup dat begon in Amsterdam en inmiddels wereldwijd navolging vindt. De ambitie is groot én haalbaar: In 2050 is er geen plastic soep meer in de oceanen, zeeën en is er geen plastic afval meer in onze meren, rivieren, parken, bossen en op de straten.

Samen met bijvoorbeeld The Great Bubble Barrier en wereldwijd honderden Rotary- en Rotaractclubs in 43 landen denken we groot (reduce, reuse, recycle op weg naar een circulaire plastics economie). En samen met u vooral ook klein; door leuke clubacties voor bewustwording en fellowship. Of raap plastic op in uw eigen straat, park of sloot. Twee stukjes plastic minder per dag x 1.2 miljoen Rotary-leden, reken maar uit, dat helpt al! 

Doe ook mee

We inspireren Rotary- en Rotaractclubs in Nederland en daarbuiten en enthousiasmeren ze om in actie te komen. Om samen bij te dragen in het oplossen van het immense plastic afvalprobleem.

Met jouw club kan je op veel manieren meedoen. Word supporter, doneer en ontvang de officiële EndPlasticSoup vlag met jouw clublogo en naam erop. Of organiseer een eigen clean-up actie en maak het verschil.  

Alle informatie en een verslag van de wereldwijde Rotary EndPlasticSoup Actiedag van 5 juni, vind je op onze website: endplasticsoup.nl of neem contact op met endplasticsoup@gmail.com