© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Het groene Houston

Hoewel de skyline wordt gedomineerd door glas en staal, beschikt Houston over meer dan 500 parken en groene ruimten, goed voor zo’n 160 km2. Tijdens de RI-conventie, van 4 tot 8 juni, zijn er dus mogelijkheden te over als je in vorm wilt blijven – of gewoon van de frisse lucht wilt genieten.

Memorial Park, ongeveer vijf kilometer ten westen van het centrum, is het grootste park van Houston (bijna twee keer zo groot als Central Park in New-York). Vroeger was hier een trainingskamp voor de Eerste Wereldoorlog. Het beschikt over bijna 50 km aan loop- en wandelpaden, een golfbaan van wereldklasse en andere sportfaciliteiten. U vindt er ook het Houston Arboretum en het Nature Center.

Dichter bij het congrescentrum ligt Buffalo Bayou Park, genoemd naar de kronkelige waterweg waar het aan grenst. Huur een kajak of kano om door de baai te peddelen. Of huur een fiets om enkele bezienswaardigheden te gaan bekijken, zoals Allen’s Landing (de ‘geboorteplek’ van Houston) en de vleermuiskolonie onder Waugh Bridge. Met verschillende tuinen, picknickpaviljoens en een natuurspeeltuin is dit uitgestrekte park perfect voor gezinnen.

Het Host Organization Committee bedient ook sportliefhebbers op hun wenken. Er zijn namelijk uitstapjes gepland naar wedstrijden van Houston Dynamo (voetbal) en de Houston Sabercats (rugby), beide op 3 juni. Koop tickets op houstonri2022.org/events.

Lees meer en registreer je op convention.rotary.org.