© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary en ons Leefklimaat

Dinsdag 5 juli
online-bijeenkomst met boswachter (en Rotarian)
op Schiermonnikoog, Erik Jansen

De experimentele online-Rotaryclub Leefklimaat waartoe oud-gouverneur Rebecca Siebinga (D1590) het initiatief nam, heeft nog de status ‘in oprichting’. Dat weerhoudt de steeds groter wordende groep enthousiastelingen er niet van om al activiteiten te ontwikkelen. Tweemaal per maand is er een onlinebijeenkomst.

Een enkele keer is er, voor wie tijd heeft, ook een fysieke bijeenkomst of activiteit. Zoals in mei jl. in ’t Gooi, waar op World Earth Day bij Rotaryclub Huizen Gooimeer werd geholpen bij een zaaiklus.

Als mooi voorbeeld van de kansen die online biedt, is er voor geïnteresseerden op dinsdagavond 5 juli een online lezing door Erik Jansen, boswachter Ecologie op Schiermonnikoog. Erik, dan net een paar dagen voorzitter van de plaatselijke Rotaryclub, vertelt over de gevolgen van klimaatverandering voor het natuurbeheer op zijn Waddeneiland.

De lezing is van 19.00 tot 20.00 uur. Je kan je opgeven door via de link https://www.linkedin.com/events/6932394983303880704/, het evenement toe te voegen aan de agenda, of door een mail te sturen aan: leefklimaat.io@gmail.com . Je krijgt dan een link toegestuurd.

Geïnteresseerd in deze nieuwe club met als focus Leefklimaat? Meer weten? Mee doen en aansluiten? Neem contact op via een mailtje aan leefklimaat.io@gmail.com of aan Rebecca Siebinga, rebecca.siebinga@live.com . Volg alle activiteiten van deze nieuwe club ook via Instagram en tag #RotaryClubLeefklimaat

Rotary zoekt (naast de traditionele) wereldwijd naar nieuwe clubvormen. Kort nadat Rebecca met haar initiatief kwam, noemde toevallig onze nieuwe Rotary International President Jennifer Jones één-themaclubs als nieuwe kans.

Het Leefmilieu Beschermen is het nieuwste, zevende, aandachtsgebied van Rotary. De afgelopen vijf jaar is meer dan 18 miljoen dollar aan wereldwijde bijdragen van de Rotary Foundation toegewezen aan milieu-gerelateerde projecten. Met een apart aandachtsgebied om het milieu te ondersteunen, hebben Rotaryleden nog meer manieren om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen en onze impact te vergroten.

In het eerstvolgende nummer van Rotary Magazine (september 2022) lees je meer over deze nieuwe clubvorm van RC Leefklimaat io.