© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De nieuwste editie van het Rotary Magazine is nu beschikbaar!

De nieuwe online editie van Rotary Magazine is uit! Met daarin o.a. berichten over Finale Rotary 100 jaar in Nederland, Wereld Polio Dag, 'Is dit geen mooi moment om lid te zijn van Rotary?' en nog veel meer artikelen. 

Klik hier om het magazine te lezen 

In dit nummer 

Is dit geen mooi moment om lid te zijn van Rotary?
Dit jaar vieren wij het 100-jarig jubileum van Rotary in Nederland. Dankzij Rotarians als jij en de generaties leden die ons zijn voorgegaan, heeft Rotary impact op onze samenleving, zowel lokaal als wereldwijd. Door de jaren heen hebben Nederlandse Rotarians vele projecten en activiteiten ondersteund en daarmee het leven van talloze mensen verbeterd.
Lees verder >


People of Action

-       10e Botary

-       Concert aan de Waal

-       Grote schoonmaakactie door basisschoolleerlingen in Rijnwoude

-       My Journey To End Polio

-       Spekstakelstuk aan de Surfplas

-       € 31.000 voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis


Finale! 100 jaar Rotary in Nederland eindigt met de start van het voedselbos
Met een eindfeest en de aanplant van het eerste Rotary Voedselbos in Zeeuws-Vlaanderen wordt een eeuw Rotary in Nederland afgesloten. Op zaterdag 16 december zijn Rotaract- en Rotaryleden uit heel Nederland uitgenodigd om in Hulst het einde van de emissieloze estafette te beleven en feest te vieren.
Lees verder >

24 oktober Wereld Polio Dag 
Op 24 oktober is het Wereld Polio Dag. Rotary is al meer dan 35 jaar bezig met het uitroeien van polio. Ons doel om de wereld van deze ziekte te bevrijden is dichterbij dan ooit.
Lees verder >


ShelterBox in Marokko en Libië

Update van de activiteiten van ShelterBox in Marokko en Libië.
Lees verder >

 

Rotary 100 jaar Estafette acties Zuidoost-Nederland (D1550)

In dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan. Op 28 januari was de start van het eeuwfeest in het Olympisch Stadion Amsterdam en werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar estafette die in een jaar de 500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. De estaffete is zaterdag 26 augustus aangekomen in D1550. Hier staat een impressie van de activiteiten.
Lees verder >

 

Agenda

Hier staan landelijke en internationale activiteiten van Rotary voor de komende twee maanden.
Lees verder >

 

Clubacties voor geestelijke gezondheid

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft 10 oktober uitgeroepen tot Werelddag voor Geestelijke Gezondheid. Omdat Rotary dit jaar speciale aandacht besteedt aan dit onderwerp, wil ik graag een antwoord geven op een vraag die me vaak wordt gesteld: ‘Hoe kan mijn club hieromtrent iets ondernemen?’.
Lees verder >

 

Onze wereld

Bijzondere berichten van Rotary clubs over de hele wereld.
Lees verder >

 

Ons doel is in zicht

Op 24 oktober hernieuwen we ons engagement voor ons belangrijkste humanitaire doel, in het kader van Wereld Polio Dag.
Lees verder >

 

Toeristische troeven in Singapore

Het is helemaal niet moeilijk om van je Rotarytrip naar Singapore (voor de Conventie van 25 tot 29 mei) een zorgeloze vakantie te maken. De twee conventielocaties bieden immers gemakkelijk toegang tot veel van de meest populaire parken, restaurants, recreatiemogelijkheden en bezienswaardigheden van het eiland.
Lees verder >

 

Vacatures / maandbrieven

Hier vind je vacatures van Rotary op Landelijk- of Districtsniveau. Daaronder staan links naar de verschillende nieuws-/maandbrieven per District.
Lees verder >