© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

‘Onconventioneel’ Houston

Als je Houston bezoekt voor de RI-conventie 2022 (4 tot 8 juni), houd dan wat tijd vrij om te ontdekken wat deze stad zo uniek en eigenzinnig maakt. Een perfecte illustratie daarvan vind je in het Art Car Museum, waar auto’s worden tentoongesteld die op minutieuze wijze zijn omgetoverd tot creatieve meesterwerken. Dit museum biedt plaats aan een soort subversieve kunst die meestal niet te vinden is de geijkte kunstinstellingen. Persoonlijke, politieke en culturele dimensies vloeien hier samen. En het is ook gewoon erg leuk!

Om een extreem voorbeeld van de visie van één persoon tot leven te zien komen, moet je een bezoek brengen aan de Orange Show in Houstons East End. Geïnspireerd door zijn liefde voor sinaasappels en gezonde voeding, heeft postbode Jeff McKissack een eigen attractiepark van 3.000 vierkante meter gemaakt, met kleurrijke structuren, een vijver, een museum, een wensput en een cadeauwinkel. 

Een andere opmerkelijke rariteit is het beroemde Beer Can House. In 1968 begon spoorwegarbeider John Milkovisch aan een project waarin hij zijn creativiteit combineerde met zijn grote liefde voor bier. Hij versierde de buitenkant van zijn huis met platgedrukte bierblikjes en creëerde zo een verbluffend kunstwerk. Naar schatting bevat het huis meer dan 50.000 bierblikjes, die zijn omgetoverd tot gordijnen, muren, draaimolens en nog veel meer. Dat noemen wij nog eens inventief recycleren!

Lees meer en registreer je op convention.rotary.org.