© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Standpunt Rotary International en The Rotary Foundation over de COVID-19-vaccinatie

Als eerste organisatie die zich inzette voor een poliovrije wereld door massale immunisatie van kinderen, gelooft Rotary dat de beslissing om te vaccineren een humanitaire noodzaak is. De Raad van Bestuur van Rotary International en de Trustees van de Rotary Foundation zijn van mening dat:

  1. Wereldwijde vaccinatie de weg is naar het beëindigen van de pandemie, en we moedigen vaccinatie ten zeerste aan voor alle individuen, inclusief onze leden.
  2. Verkeerde informatie belemmert de strijd tegen COVID-19 en we doen er alles aan om onze leden te voorzien van wetenschappelijk onderbouwde informatie.
  3. Rotary zet zich in voor het verzekeren van gelijke toegang tot vaccins voor alle mensen. Door gezamenlijke inspanningen met Gavi, de Vaccine Alliance, maken we gebruik van onze eerstelijnservaring met polio om de levering van vaccins te vergemakkelijken.
  4. Rotary bedankt wereldwijd alle gezondheidswerkers voor hun inzet tijdens deze moeilijke tijd. We moedigen clubs aan om hun waardering te uiten aan deze helden.
  5. Rotary- en Rotaract-clubs worden aangemoedigd om hun inspanningen te verdubbelen om de COVID-19-preventie en vaccinatie-inspanningen te ondersteunen.
  6. Als een van de grootste ontwikkelingen van de moderne geneeskunde zijn vaccins veilig, effectief en redden ze elk jaar miljoenen levens. Ze hebben talrijke ziekten zoals polio, pokken, mazelen en ebola geëlimineerd of onder controle gebracht, en nu is er de mogelijkheid om de COVID-19-pandemie te beëindigen door middel van vaccinatie.
  7. De uitroeiing van polio blijft het belangrijkste doel voor Rotary. We kunnen de lessen die we hebben geleerd bij de bestrijding van polio blijven toepassen op de inspanningen om op COVID-19 te reageren.