© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Vlielandkamp 2021

AANMELDEN START OP 1 DECEMBER

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die niet met vakantie kunnen, bijvoorbeeld als gevolg van financiële nood of gezinsomstandigheden. Bijna honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan, verdeeld over twee perioden van acht dagen, mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. De twee kampperioden vallen in het tijdvak half juli tot begin augustus.

Het kamp staat bol van de activiteiten, zoals speedbootvaren op de Waddenzee, zeehondjes spotten, naar het zwembad, een sportdag, midgetgolf, krabben zoeken, een kinderdisco, museumbezoek, een eigen circusuitvoering en een barbecue. Het is een kamp zonder internet en computerspelletjes. Samen activiteiten ondernemen en spelen met elkaar staat voorop!

Rotaryclubs in Nederland kunnen ieder maximaal twee kinderen aanmelden voor het kamp en betalen daarvoor €450,- per kind als bijdrage in de kosten. Leden van die clubs brengen zelf de kinderen van huis naar de boot in Harlingen en halen ze na het kamp weer op.

Dit jaar moest voor het eerst in de bijna 50-jarige geschiedenis van deze langstlopende jeugdactiviteit, het kamp worden afgelast als gevolg van de coronauitbraak. Een pijnlijke beslissing, maar er waren te veel beperkingen om de deelnemertjes een fijne en onbezorgde vakantie te kunnen bieden, nog afgezien van de gezondheidsrisico’s voor alle betrokkenen.

Vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat het kamp volgend jaar weer gewoon doorgaat. Vanaf 1 december kunnen kinderen voor het kamp in 2021 worden aangemeld via de website.

Een bijzonderheid daarbij is dat kinderen die waren aangemeld voor het kamp in 2020 ook nu weer aangemeld kunnen worden. Zelfs als ze tijdens het kamp in 2021 de leeftijd van 11 jaar hebben bereikt. Speciaal voor hen is de leeftijdsgrens eenmalig opgerekt. Zodoende krijgen alle kinderen die het Vlielandkamp in 2020 aan hun neus voorbij zagen gaan, in 2021 een herkansing. Ze krijgen dan voorrang bij plaatsing, maar alleen als de betreffende Rotaryclub ze vóór 31 december opnieuw en met geactualiseerde gegevens aanmeldt. Vol is vol! www.rotary.nl/vlielandkamp.