Uitnodiging Bold Action on Water and Climate Adaptation


Hierbij nodigen wij de leden van Rotary in Nederland uit om op 15 januari 2021 van 17.00 tot 18.00 uur deel te nemen aan de online bijeenkomst met het thema Bold Action on Water and Climate Adaptation onder het motto van Climate Adaptation and Community Engagement.

Volg dit event op 15 januari vanaf 17.00 uur via:


Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van Rotary, het IHE Delft Institute for Water Education en Water for Life. We bundelen onze krachten voor meer impact: Rotary voor fundraising en inzet van netwerk en kennis van lokale Rotarians, IHE gericht op de ontwikkeling van toekomstige water leiders en inzet van netwerk en kennis van lokale alumni, Water for Life voor de uitvoering van duurzame waterprojecten samen met lokale waterbedrijven en lokale gemeenschappen. Dit evenement is officieel geaccrediteerd als Side Event van de Climate Adaptation Summit 2021 [https://www.cas2021.com/]. Dit is een internationale topbijeenkomst, gehost door Nederland, om te komen tot wereldwijde maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

De online bijeenkomst heeft als doel om Rotarians in Nederland te inspireren zich te blijven inzetten voor schoon water en sanitatie voor iedereen in de wereld en daarbij bewust te kiezen voor een focus op het weerbaarder maken van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering op waterveiligheid en waterbeschikbaarheid. De projecten die aan de orde komen bieden een concreet handelingsperspectief voor iedere Rotaryclub in Nederland. Wij willen jou en jouw club enthousiasmeren als People of Action.

Zoals bij De Wereld Draait Door komen in het bestek van een uur de gasten aan het woord. De gasten zijn Holger Knaack - President Rotary International 2020-2021, Henk Ovink - Special Envoy for International Water Affairs at Kingdom of the Netherlands, Eddy Moors - Rector of IHE Delft, Marco Schouten - CEO at VEI and Director at Foundation Water for Life en Hans Gehrels - Strategic Advisor on water and climate resilience en lid Commissie Bold Action on Water and Climate Adaptation.

We hopen jou en vele andere Rotarians uit Nederland digitaal te mogen ontmoeten. Tot vrijdag 15 januari!

ROTARY OPENS OPPORTUNITIES!

Ron G.J. Bolderman                                                 
Gouverneur 2020-2021
D1570 Midden-Nederland

Chris Engelsman
Voorzitter Commissie Bold Action on Water and Climate Adaptation

Photo: © Cynthia van Elk | Water as Leverage