© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Overzicht activiteiten en projecten 2020

Activiteiten en projecten

De leden van Rotaryclub Nijkerk zijn actief en staan met beide benen in de Nijkerkse maatschappij.

Het hele jaar door organiseert Rotary Nijkerk activiteiten. Hiermee proberen we op een leuke manier mensen te laten zien wat Rotary doet en geld in te zamelen voor de goede doelen die wij ondersteunen. Hieronder een aantal (twee)jaarlijks terugkerende evenementen. Op onze Facebookpagina worden activiteiten onder de aandacht gebracht en wordt aangegeven hoe je kunt deelnemen.

ACTIVITEITEN IN 2020:

- Het groot Nijkerks Dictee gaat niet door

- Stadsgolf wordt een jaar uitgesteld

ACTIVITEITEN IN 2019:

- 6 juli 2019 - Stadsgolf

Het groot Nijkerks Dictee gaat niet door

Rotary Nijkerk organiseert voor de zesde keer dit taalevenement, dit keer vanuit de prachtige locatie ’t Veense Hart aan de Van Noortstraat 36 in Nijkerkerveen. Op woensdag 15 april zullen de deelnemers strijden om het beste taalgevoel én de beker. Wie bindt de strijd aan met de winnaars van de vorige editie: Christien Meiling (categorie individueel) en combi-team van Museum Nijkerk/ HLG (categorie teams)?

Het groot Nijkerks Dictee wordt al een aantal maal met succes georganiseerd. Diverse schrijvers buigen zich op een mooie tekst die door een bekende Nijkerk wordt voorgelezen. Uiteraard kan iedereen meedoen, maar een beetje taalgevoel is wel handig.

Stadsgolf wordt een jaar uitgesteld

Wegens groot succes van de vorige jaren heeft Rotary Club Nijkerk besloten om ook dit jaar weer een Stadsgolf te organiseren. Twee keer eerder was met het evenement veel geld opgehaald voor goede doelen. Er zal weer een geweldig parcours van minimaal zestien bijzondere holes uitgezet worden door de (binnen)stad van Nijkerk.

De holes kunnen in een park liggen, in een fabriek, op een dak, maar ook in de winkelstraat, of zelfs ín een winkel. Sponsors zullen deze holes inrichten wat hen een mooie kans biedt om hun bedrijf op een ludieke manier aan Nijkerk te presenteren. Meestal voorzien van een kleine versnapering. Zo was er de vorige keer een bijzondere hole die startte op het dak van Univé, een die dwars door de pianowinkel van Verhoog liep en bij de havenkom moest men de bal over het water heen slaan. “Een unieke manier om de inwoners van Nijkerk eens op een andere manier te laten kennismaken met je bedrijf”, zo vindt Henk Luigjes namens HLG accountants en adviseurs, voor de derde keer de hoofdsponsor van deze stadsgolfdag.

Iedereen kan meedoen!
Zet deze dag alvast in je agenda. Vorm een flight van 4 personen met vrienden, familie, buren of collega’s en ervaar Nijkerk eens op een hele andere manier en geniet van een gezellige middag. “Ervaring met golf is absoluut niet nodig om een geweldige middag te hebben, dus iedereen kan meedoen met een flight van 4 personen. Er wordt gebruik gemaakt van speciale ballen en de golfclubs zijn te leen als deelnemers die niet zelf hebben”, licht Bertil van de Ridder toe als een van de organisatoren vanuit Rotary Nijkerk. Na het golfen zelf gaat het evenement verder met een afsluitend feest. De ingrediënten zijn: muziek, eten, drinken, ontmoeten en uiteraard de prijsuitreiking!

Golfen voor Nijkerkse goede doelen
Rotary Nijkerk organiseert dit evenement om geld in te zamelen voor het goede doel. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan goede doelen die binnenkort bepaald worden. Zo hebben mensen een leuke dag en steunen ze tevens goede doelen. Dat is waar Rotary voor staat, met haar ruime 1,2 miljoen leden over de hele wereld, waarvan ruim 30 in Nijkerk.

Deelnemen of sponsoren?
Meer informatie over het Rotary Stadsgolf is te vinden op www.rotarynijkerk.nl. De eerste deelnemende flights en hole-sponsors hebben zich inmiddels alweer aangemeld vanuit hun enthousiasme van vorig jaar. Aanmelden voor een flight van 4 personen of aanmelden als sponsor van een hole kan via de website of door een mailtje te sturen naar stadsgolf@rotarynijkerk.nl.

PROJECTEN

Rotary Nijkerk organiseert niet alleen diverse activiteiten om geld in te zamelen, maar heeft ook diverse projecten onder hun hoede.

Water en sanitatie

Rotary Club Nijkerk onderhoudt al ruim 60 jaar een nauwe vriendschapsband met RC Meschede-Warstein in Duitsland. Meermalen per jaar komen beide clubs bij elkaar. Om deze vriendschap te benadrukken hebben de clubs gezamenlijk een project van Habitat for Humanity in Cambodja ondersteund. In november 2016 ondernam een gezelschap bestaande uit 19 Nederlandse en Duitse Rotarians en partners een bouwreis naar Siem Reap. Naast het bouwen van een huis en 6 toiletten en vijf dagen, hebben ze ook nog een school bezocht en daar aan 200 kinderen tandenpoets- en handenwas-les gegeven. Omdat sanitatie een van de speerpunten is van Rotary.