Lustrum RC Nijmegen 80 jaar, programma voor 80-jarigen uit Nijmegen.

Astrid Wessels

Op vrijdag 17 juni 2011 vierde Rotaryclub Nijmegen haar 80ste verjaardag. Ter gelegenheid van dit feest werden in samenwerking met de Zonnebloem meer dan honderd 80-plussers uitgenodigd om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Al deze ouderen wonen nog op zichzelf, maar zijn soms zeer eenzaam zodat ze een gezellige dag verdienen.

Rond 13.00 uur werd iedereen door vrijwilligers (leden, partners, inner wheelers, Maartenskliniek) thuis opgehaald en naar de Cenakelkerk in Heilig Landstichting gebracht. In de parochie, kapel en buiten werd iedereen ontvangen met een kopje koffie/thee en gebakje (aangeboden door patisserie Strik). Om 14.00 uur begon in de Cenakelkerk het middagprogramma. Het Wereld Muziekkoor Nijmegen heeft enkele bekende en onbekende liederen gezongen. Dit werd afgewisseld met unieke Nijmeegse filmbeelden die belangeloos aangeleverd en van live commentaar voorzien werden door Nijmegen Blijft in Beeld.

Na het slotlied rond 16.00 uur ging iedereen weer terug naar de parochie. Gelukkig was het die dag mooi weer, zodat ook velen buiten konden genieten. Daar kreeg iedereen heerlijke versnaperingen (aangeboden door Looijenga) en het alom bekende advocaatje met slagroom mocht natuurlijk niet ontbreken. Na afloop zijn alle genodigden weer thuis afgezet met een plantje als herinnering.

Van velen kregen we te horen dat ze een heerlijke middag hadden gehad, en dat we het wat hen betreft, elk jaar mogen organiseren!