rotary-voor-website-wandelen-voor-water.docx

Rotary, voor de website wandelen voor water.

Wandelen voor Water is een actie die in heel Nederland plaats vindt rond Wereld Waterdag (22 maart) (link toevoegen aub).

Het doel is om kinderen van groep 7 en 8 bewust te maken van het belang van schoon water en van de oneerlijke verdeling daarvan over de wereld. Vooral in arme landen sterven veel mensen aan de gevolgen van slecht drinkwater. En kinderen moeten vaak ver lopen om water te halen voor hun familie. Daardoor kunnen ze niet naar school.

We geven gastlessen en vragen de kinderen om 6 km met 6 liter water te lopen en zich daarvoor de laten sponsoren. Het geld dat ze ophalen wordt met de helft opgehoogd door Aqua for All (link toevoegen aub).

Macintosh HD:Users:bergietdrummen:Desktop:wvw_defaultpostimage.png

In Nijmegen werken drie Rotary clubs samen om Wandelen voor Water te organiseren. We zijn op 5 scholen gastlessen gaan geven. Dat is altijd erg leuk om te doen.

Zo’n 380 kinderen wandelen op 27 maart in het Goffertpark voor twee scholen in Humawanga, op het platteland van Sri Lanka. Dit is een project van de Stichting Kansarmen Sri Lanka . ( link aub toevoegen)

We hopen dat het de kinderen ook dit jaar ook lukt om zich te laten sponsoren voor het hele bedrag dat we nodig hebben!

Macintosh HD:Users:bergietdrummen:Desktop:IMG_20141111_095555.jpg