NIJMEEGSE SCHOLIEREN WANDELEN VOOR WATER

Nijmeegse scholieren sjouwen water voor kinderen in Sri Lanka  

Woensdag 22 maart is het de jaarlijkse Wereld Water Dag. 275 scholieren uit Nijmegen lopen dan in het Goffertpark een parcours van 6 kilometer, met 6 liter water op hun rug en laten zich voor die prestatie sponsoren. Daarmee zamelen ze geld in voor schoon drinkwater en hygiënische toiletten in een school in Sri Lanka. Onze afdeling helpt ook dit jaar weer een handje.

Net als de afdelingen Rotary Nijmegen en Rotary Nijmegen Zuid verzorgen onze leden gastlessen op scholen waar ze deelnemers werven onder leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool Brakkenstein, Montessorischool Lindenholt, Montessorischool Dukenburg en Basisschool De Buut. De Voetbalclub NEC stelt het Goffertstadion beschikbaar, zet N.E.C.-mascotte Bikkel in en ondersteunt de goede doelenactie van de Nijmeegse scholieren via haar communicatiekanalen.

 

Dat is ook hard nodig! Veel kinderen in ontwikkelingslanden moeten iedere dag zo’n 6 kilometer lopen om aan schoon drinkwater te komen. Dat gaat ten koste van de uren die ze kunnen leren en spelen. Op de Galatha School in Gambola, Sri Lanka, is het drinkwater vervuild, en zijn wc’s onhygiënisch. De ouders hebben geld noch tijd om kinderen naar betere scholen te brengen. Met 7000 euro kunnen de kinderen in Gambola een betere toekomst krijgen door de bouw van een waterinstallatie en toiletten met waterspoeling. En niet alleen de voorzieningen worden aangelegd, ook wordt les gegeven in hygiëne. Meer dan 300 leerlingen (en personeel) hebben hier straks elke dag profijt van. 

 
Met het project Wandelen voor Water wordt nationaal campagne gevoerd voor schoon drinkwater. Het verbetert jaarlijks het leven van 100.000 kinderen en hun families. Het bedrag dat de Nijmeegse kinderen lopen gaat 100 % naar het Sri Lankese project van de Stichting Kansarmen Sri Lanka uit Wijchen. Deze stichting werkt nauw samen met de ouders van de schoolkinderen en met de lokale gemeenschap. De Wereld Water Dag wordt georganiseerd door de Stichting Aqua for All (www.aquaforall.nl) met hulp van allerlei organisaties. 

 
Help ook een handje en steun de leerlingen die gaan Wandelen voor Water! Voor meer informatie: www.wandelenvoorwater.nl

 

 

https://player.vimeo.com/video/88052031