Succesvolle Tapas Pensados quizavond

Rotary Spijkenisse schenkt 3000 euro aan Vrienden van De Es

De leden van Rotary Club Spijkenisse hebben er hard voor gewerkt en het publiek in de brasserie van zorgcentrum De Es wist het dan ook zeer te waarderen. Zaterdagavond gaven bijna 120 deelnemers de voorkeur aan de jaarlijkse quizavond van Rotary met tapas, heerlijke Spaanse hapjes, boven het Eurovisie Songfestival.

Het doel van de avond was een financiële schenking aan de Stichting Vrienden van De Es. En dat lukte: aan het eind van een zeer geslaagde quizavond met de welluidende naam Tapas Pensados kon een tevreden Rotary-voorzitter Bram Kabouw een cheque van 3000 euro overhandigen aan zijn verheugde collega Hanns van Kruijl, voorzitter van de Vrienden van De Es.

Met het geld gaat de stichting een machine aanschaffen met de welluidende naam Silver Fit Alois. Het is een ingenieus interactief apparaat dat de lichamelijke beweging stimuleert van ouderen die lijden aan dementie. Maar het kan meer dan dat: de deelnemers worden ook cognitief uitgedaagd en hun vermogen sociale contacten te leggen wordt verbeterd. Voor de zevende keer slaagde Rotary Club Spijkenisse erin een aanzienlijk bedrag bijeen te krijgen met het organiseren van een gezellige culinaire quizavond: Tapas Pensados Siete.