Opbrengst Santa Run voor Hospice De Waterlelie

Spijkenisse - De Santa Run, die vorig jaar december plaatsvond in het centrum van Spijkenisse, leverde € 3.000,00 op voor het goede doel van dat jaar, Hospice De Waterlelie.

Een delegatie van de Rotaryclub Spijkenisse, die de Santa Run organiseerde, overhandigde gistermiddag officieel het bedrag aan de Vrienden van Hospice de Waterlelie. 'We zijn als Rotary blij dat we een steentje bij kunnen dragen aan de bestrijding van de kosten', aldus André Beekman.

Stichting Vrienden
Een deel van de kosten van het hospice wordt vergoed door de overheid c.q. de zorgverzekeraar. Voor andere structurele kosten probeert de Stichting Vrienden van Hospice de Waterlelie fondsen te werven. Ze is dan ook blij met de bijdrage van bedrijven en verenigingen zoals de Rotary Club.

Renovatie tuin
Het bedrag wordt gebruikt voor de renovatie van de tuin. Er komt een tuinhuisje met een overkapping. Zo kunnen spullen opgeborgen worden en kunnen de bewoners ook bij minder mooi weer even naar buiten. Daarnaast wordt er om een van de bomen in de tuin een bankje aangebracht. Wel blijft er voldoende ruimte om ook met een bed naar buiten te gaan.Om voldoende privacy te hebben, wordt de heg wat hoger gemaakt.

Brontekst: Grootnissewaard d.d. 07-04-2017