Shelterboxen

Rotaryclub Nunspeet zorgt ervoor dat ieder jaar 1 à 2 ShelterBoxen aangeschaft kunnen worden. Al enige jaren organiseren we daarvoor een doorlopende wijnactie. De flessen wijn worden verkocht met een toeslag die bestemd is voor ShelterBoxen. Meer informatie bij: Ytzen van der Werff (yd.werff@planet.nl)

Men kan nagaan waar de door ons gefinancierde ShelterBoxen zijn ingezet door op website www.shelterbox.nl ‘Traceer uw box’ aan te klikken en daar vervolgens aan te klikken boxnummer (1), Nederland - invullen land - (2), invullen boxnummer (3).

Jaar

Boxnummer

Bestemming

Bijzonderheden

2010 / 2011

842

Japan

 

2010 / 2011

1143

Pakistan

 

2011 / 2012

1673

Philippijnen

Geschenk van een oud-lid

2011 / 2012

1674

Philippijnen

 

2012 / 2013

1969

Zimbabwe

Geschenk aan RC Warendorf (BRD)

2013 / 2014

 

 

 

Wat zijn shelterboxen?

ShelterBoxen zijn lichte maar toch stevige kunststof boxen die gemakkelijk te vervoeren zijn en ook leeg nog goed te gebruiken zijn. Ze worden gevuld met een tent en andere artikelen die nodig zijn om te overleven. Ze staan klaar om uit te delen als ze ergens echt nodig zijn.

Een standaard ShelterBox weegt gevuld 50 kg, de afmetingen zijn 84 x 60 x 57 cm en de boxen zijn goed stapelbaar.

Een box en de hele inhoud is bedoeld voor eenmalige uitgifte en een box wordt eigendom van de ontvanger. Een ShelterBox met inhoud vormt in veel gevallen de basisuitrusting voor de (her)inrichting van een huishouden.

Belangrijkste elementen van de inhoud:

1. Een speciaal ontwikkelde familietent voor circa 10 personen met binnen- en buitentent, 2 stoffen scheidingswanden voor een beetje privacy en een reparatiekit. De tenten zijn ook geschikt voor winterweer volgens internationale standaarden en kunnen worden voorzien van een extra warmte-isolerende laag tussen binnen- en buitentent.

2. Vinyl geïsoleerde slaapmatjes en lichtgewicht thermo-dekens. Deze matjes en dekens kunnen op meerdere manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als watervangers en als zitjes. Ook kunnen de matjes als grondtafel dienen voor maaltijden of als tapijt in de tent.

3. Een Life Straw waterfilter voor 18.000 liter of een pak van 180 zuiveringstabletten of een waterzuiveringskit met een 9 liter watertank. In het laatste geval zuivert één tablet een volle tank water. Dat betekent 6.800 liter schoon drinkwater. Voor een familie van 10 is dat circa 3 maanden gezuiverd goed drinkwater.

4. Twee opvouwbare waterdragers (8 en 15 liter).

5. 25-50 meter touw en een rol stevige plastic multi-purpose zakken.

6. Een gereedschapsset in een canvas tas met daarin een bijl, een combinatietang, een nijptang, een zaag, een hamer, een pionierschopje en een hak.

7. Een op meerdere fossiele brandstoffen werkende brander of een hout-oventje.

8. Roestvrij stalen borden, koppen en kook- / eetbestek.

9. Een kinderpakketje; met daarin o.a. schrijf- en kleurboekjes, krijtjes, schoolspullen, stickers.

Zie voor meer informatie www.shelterbox.nl