Wandelen voor water

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen vaak kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor….

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met o.a. veel Rotary Clubs organiseert Aqua for All jaarlijks Wandelen voor Water. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag in maart. Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

E:\Ruud\Pictures\rotary\wvw2013\IMG_0244.JPGIn ons clubgebied wordt dan ook gewandeld door groepen 7 en 8 van scholen uit ons clubgebied. De kinderen lopen die dag 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. En ze kunnen hen direct helpen. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden; de opbrengst wordt besteed aan drinkwaterprojecten.