Wandelen voor water

In Nederland is het heel normaal dat er altijd schoon en veilig drinkwater uit de kraan komt. In veel ontwikkelingslanden zíjn er helemaal geen kranen. Daar moeten kinderen vaak kilometers lopen om water te halen. Naar school gaan? Vaak is er weinig tijd voor….

De stichting Aqua for All en haar partnerorganisaties vinden dat het anders kan. Samen met o.a. veel Rotary Clubs organiseert Aqua for All elk jaar Wandelen voor Water. Deze campagne vindt plaats in de weken rondom Wereldwaterdag (22 maart). Tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de problemen rondom water en sanitatie.

E:\Ruud\Pictures\rotary\wvw2013\IMG_0244.JPGIn ons clubgebied wordt op 18 maart gewandeld door groepen 7 en 8 van scholen uit Wezep en Hattemerbroek. De kinderen lopen die dag 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. En ze kunnen hen direct helpen. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden; de opbrengst wordt in 2015 besteed aan drinkwaterprojecten in Tanzania. De kinderen die meewandelen dragen ook bij aan één van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties: in 2015 willen de VN dat het aantal mensen zonder toegang tot veilig drinkwater en goede sanitatie gehalveerd is.

De aftrap is 18 maart 9.00 uur vanaf de Kamphal in Wezep.