© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary jeugduitwisseling

ROTARY jeugduitwisseling

Rotary biedt de mogelijkheid tot meerdere uitwisselingsprogramma's voor jeugd. Het doel van Internationale Jeugduitwisselingen is de bevordering van wederzijds begrip en vriendschap tussen jongeren uit verschillende landen. Meer info over de mogelijkheden is te vinden op de landelijke site.

In juli van 2016 vertrekt Inge Flier uit Oldebroek naar Assis, Sao Pãolo in Brazilië, waar zij voor het uitwisselingsjaar 2016-2017 te gast is bij Rotaryclub Assisi Valley (District 4510). Begin augustus van dit jaar reist Floor Wassenaar uit Elburg af naar Elkhart, Indiana in de Verenigde Staten. Zij wordt ontvangen door de Rotaryclub Concord Township (District 6540). In het Rotaryjaar 2016-2017 zullen 41 Nederlandse jongeren een jaar in het buitenland verblijven.


De Nederlandse uitwisselingsstudenten 2016-2017

Rotaryclub Oldebroek-Elburg is ditzelfde jaar gastclub van twee meisjes uit de Verenigde Staten, die zullen verblijven bij gastgezinnen in Oldebroek, Elburg en Wezep. Elizabeth Barker komt uit New Hampshire en Madeline Schwan is afkomstig uit Wyoming. Beide zullen het schoolprogramma van het Lambert Franckens College in Elburg volgen, de Nederlandse cultuur leren kennen, Nederlands leren en veel contacten opdoen.

In de jaren hiervoor zijn nog vele andere landen door “onze” uitwisselingsjongeren bezocht. O.a. Argentinië, Mexico, Australië, Canada en Zuid-Afrika voor zowel korte als lange uitwisselingsprogramma’s.