© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vanuit Woudenberg is er een gezamenlijke actie opgezet onder de naam "Woudenberg voor Oekraïne"

Vanuit Woudenberg is er een gezamenlijke actie opgezet onder de naam "Woudenberg voor Oekraïne", zie https://www.woudenbergvooroekraine.nl/.

EénVandaag schonk hier 14 maart aandacht aan: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hoe-het-kleine-woudenberg-zich-massaal-inzet-voor-vluchtelingen-uit-oekraine-we-delen-wat-we-hebben/. 

Wij zijn als club hier direct bij betrokken, in de organisatie en omdat een lid de gastgezinnen bezoekt die Oekraïnse gezinnen opvangen. Tot nu toe zijn 45 personen opgenomen in onze gemeente. Dit is een particulier project en staat los van de gemeentelijke opvang/veiligheidsregio.

Binnen dit project wordt elke week de mensen uit de Oekraïne de gelegenheid geboden met elkaar te koken in de voetbalkantine. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een sponsor voor de kosten voor de ingrediënten voor de rest van het jaar. Deze kosten bedragen ongeveer € 6.000.

Verder hebben we 100 simkaarten gekregen waar tot eind april gratis naar Oekraïne gebeld kan worden. Wij willen deze aan de volwassenen geven en daar 25-50 euro opzetten. Ook daar zoeken we nog sponsoring voor. 

Verder worden er allemaal activiteiten voor de Oekraïners georganiseerd, zoals een wandeling door de omgeving en een oliebollenverkoop door banketbakkerij Ritmeester.

Voor verdere informatie kan er contact opgenomen worden met Karin van der Heijden, 06-21592208, karinvdheijden@gmail.com.